Gyurkity Péter

Nem tervez idén árcsökkentést a Nintendo

Sem a hordozható DS, sem pedig a Wii konzol esetében nem tervez árcsökkentést a Nintendo, mivel úgy vélik, hogy a két fejlesztés megmarad a piac hajtóerejének.

"Az idei évre vonatkozó pénzügyi előrejelzéseink nem a különböző hardverek árának csökkentésén alapulnak, és úgy gondolom, hogy ilyesmire nem is lesz szükségünk" - jelentette ki magabiztosan Satoru Iwata, a Nintendo elnöke egy elemzői találkozón. Ezzel alátámasztotta azt a korábbi megfigyelést, miszerint a cég több mint elégedett a két konzol eddigi eredményeivel és biztos abban, hogy a gyors terjeszkedés és a bevételek növekedésének üteme az év hátralévő részében is tartani fogja a jelenlegi szintet.

Nem minden alap nélkül vélik így, hiszen a vállalat mind az asztali, mind pedig a hordozható megoldások szegmensében az első helyet foglalja el, legalábbis a példányszám tekintetében. Mind a Wii, mind pedig a DS kiemelkedően szerepel a piacon, előbbi például Japánban még mindig tartja az év elején kialakult 3:1 arányt a Sony PlayStation 3 konzolokkal szemben. Ez azt jelenti, hogy még mindig háromszor annyi Wii-t adnak el a boltokban és az interneten, így az olcsó és egyszerű megoldás beváltotta a cég elképzeléseit. Ezt a lendületet a PS3 árának mérsékelt csökkentése sem tudta igazán lassítani, a konkurensek egyelőre tehetetlenül szemlélik az általuk korábban lenézett platform népszerűségének növekedését.

Ehhez kapcsolódik a játékpiac, ahol szintén nincs okuk a panaszra, hiszen a konzolon megjelent több alkotás is óriási sikereket ért el. Elég csak a múlt heti beszámolóra gondolni, ebből ugyanis kitűnik, hogy az Egyesült Államokban a Super Smash Bros: Brawl lett az abszolút első a maga 2,7 milliós példányszámával. A cég pénzügyi éve a profit megduplázását hozta, a mostani évben pedig további 9 százalékos bővülést prognosztizálnak, ami 5 milliárd dollár feletti eredményt jelent.

Szakértők szerint azonban a cég saját előrejelzése visszafogottra sikerült - ők ennél is jobb mutatókra számítanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vax #14
    Abszolut egyet értek veled. Mintha én írtam volna.
  • trsi #13
    pedig ugy nez ki, h. ezeken akarja. most olvastam h. japan leggazdagabb ember Hiroshi Yamauchi ex. nintendo vezer.
  • opeca #12
    Ha megy a bolt, akkor tényleg nincs ok árat csökkenteni, de azért jó lenne, ha a Nintendo az utóbbi évek baklövéseit nem a Wii-n és a DS-en akarná behozni.
  • Indigo #11
    Ok, köszönöm az infót! Majd utánajárok, de asszem maradok az NDS-nél.
  • Tobacco #10
    Hiába csilli vili a grafika, és izzom a gép, ha nincs mögöte ötlet, csak eszetlen trancsir. jó a nintendo és mindig is jó lesz, ilyen volt a sega is és remélhetöleg egyszer ö is vissza kerül a piacra.
  • Tinman #9
    PSP ---> handheld fronton bestest grafika, nagy képernyő, gyak. egy zsebPS2
    Ez a hátránya! Ugyanis a rá kiadott játékok olyanok amikkel az ember inkább otthon ágyban játszogat. Wrz---> softweres úton.

    NDS Lite ---> Érintőképernyő + normál képernyő. Olyan játékok, amikkel nagyon tartalmas órákat lehet eltölteni, vagy éppen csak 5 percet! Olyan ötletes dolgok vannak benne, hogy egyből beleszeretsz. Nagyszerű móka operálni pl. a Trauma Centerben a kis stylusoddal, vagy a Project Rub-ban hajót irányítan úgy, hogy fújod a mikrofont és baromi jól reagál rá... ezernyi ötlet és aranyos megoldás.
    Rengeteg játék... én sokat megvettem eredetiben is /csak a jobbakat/, de warezolni sem nehéz.
    Imádok vele GBA játékokat játszani... megfelelő kártyával azt is lehet, nagyon jó kis címek voltak GBA-ra. Ha szereted a jRPG műfajt, akkor NDS kötelező db.

    wrz---> kártyával /9-15 e Ft-ig/, külön kell hozzá megvenni, ha normális kártyát veszel nem lesz gondod. Menni fognak a filmek, a Wi-fi netezés, az mp3-ak, az NDS, GBA játékok és természetesen csomó emulátot van rá, igaz ez utóbbi megvan a PSP esetében is.
  • narumon #8
    POnt ezt értettem partizás alatt. Havernak van, elmegyünk hozzájuk többen, pokerezünk közben szünetben lazitásnként jópár sör után nagyon nagy móka, de ennyi. Ha mi nem vagyunk ott akkor elő sem veszi, mint ahogy én is azért nem vennék mert egyedül, munka után vagy bármi után ugráljon a tévé előtt a nyavaja.
  • 0ckH4M #7
    Nekem is van Wii-m, több mint egy éve. De már eléggé meguntam, csak a nagyobb nevekkel játszom, inkább öcsémé a gép. Hamarosan be fogok nevezni egy Ps3-ba, mivel az xbox eléggé szutyok megbízhatóság terén.
  • Indigo #6
    Kb. 2 hónapja gondolkodom handheld konzolban, ugyanis sokat utazom, olykor napokig nem vagyok gépközelben, és sokszor olyankor is jól jönne egy kis kikapcsolódás. PSP és NDS jöhet számításba, de még nem tudok dönteni. A PSP elég szimpatikus, de állítólag elég sokat fogyaszt, nem sokáig bírja az aksija. NDS-t is ajánlották, hallottam, hogy vannak rá érdekes dolgok, de tök láma vagyok NDS tekintetében. Mennyire van jelen rajta a warez? Ezt is "csippeltetni" kell? Egyáltalán, lehet hozzá letölteni játékokat? Vagy hogy működik ez? (Nyilván ki akarom használni, ha már megveszem, de nem akarok túl sokat költeni játékokra.)

    Bocs hogy itt teszem fel a láma kérdéseimet, de eddig lusta voltam jobban utánajárni :)
  • Tinman #5
    Na igen ti vagytok a casual gamerek, ez nem egy leszólás, hanem csoportba sorolás.
    Sajnos nekünk "fiatalabb" /me majdnem 30/ korosztálynak sokkal több kell, mint amit jelenleg a Wii nyújt. Nekem is nagyon szimpatikus az irányítás, de a játékok színvonala, már nem elégít ki. Van Spectrum, C64, NES, Sega, etc., volt/van nekem minden, de a Wii nem fejlődött. Gamecube szinten van egy innovatív irányítási rendszerrel és ennyi.

    Túlságosan sokat kérnek érte, egyszerűen pofátlanság!
    A WiiFit /gyak. egy érzékelőkkel állátott műanyag szar/ kb. 25.000 Ft lesz idehaza. A játékok árai -főleg a minőségük tekintetében- iszonyúan magasak.