Dojcsák Dániel

Mégis jön új Duke Nukem?

Újabb pletykák röppentek fel az amerikai sajtóban a PC-re időtlen-idők óta készülő, illetve többnyire nem készülő Duke Nukem háza tájáról. Lehetséges, hogy az űrdisznókkal és a keménykötésű Nukemmel Xbox-on találkozunk legközelebb.

A PC-s játékos társadalom ma már csak viccnek tartja a Duke Nukem Forever esetleges megjelenését, ahol a "forever" a fejlesztés időtartamára vonatkozik. Ígérték már számtalan év karácsonyára, többször lefújták, most viszont újra lehet reménykedni, igaz konkrétan nem ebben a verzióban és nem a PC platformon.

Tavaly augusztusban a 3D Realms vezetője, George Broussard azt javasolta saját stúdiójának, hogy kezdjenek bele a klasszikus Duke Nukem 3D játék egy újabb verziójának fejlesztésébe, mely egy adaptáció lenne az Xbox felületre online játéklehetőséggel. Akkoriban azt mondták, hogy egyelőre a Microsoftnál van a labda, de senki nem rukkolt elő konkrét állításokkal vagy részletekkel.


Most viszont a 3D Realms-hez közel álló források egyike az IGN számára azt nyilatkozta, hogy a korábbi kezdeményezés sínre került és biztosan lesz Xbox Live-on keresztül játszható Duke Nukem 3D. Sőt, ha minden igaz, akkor akár 4 játékos is nyűheti együtt a kontrollert kooperatív módban vagy maximum 8 játékos gyilkolhatja majd egymást a deathmatch meccseken.

Az 1996-os eredeti játék egyébként azzal lopta be magát az emberek szívébe, hogy egy olyan hőst mutatott be, aki legalább annyi egysoros laza-macsó beszólást ejt el, mint ahány tárat elhasznál a brutális alienek elleni harcban. Akkoriban a Doom volt a mérce, melyet bőven sikerült felülmúlnia a játéknak. A PC-sek pedig csak reménykedhetnek, hogy valaha is elkészül a Forever, illetve abban is kell bízni, hogy meg tudja ismételni a 12 évvel ezelőtti csodát. Nosztalgiázóknak pedig ajánlhatjuk 2002-es Duke Nukem: Manhattan Project bemutatónkat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #46
    "Játékos gépre azonban átlag évi 100 ezret rá kell költeni. Ezt hívják parasztvakításnak."

    Ez nem igaz, csak akkor kell ennyit kolteni, ha valaki mindig a legujabb _csak_pc-n_megjeleno_ jatekokat akarja jatszani es mindig azonnal a megjeleneskor, maximalis beallitasok mellett.

    Ha valaki var 1 evet az aktualis konzolgeneracio megjelenesekor, majd vesz egy ugyanolyan teljesitmenyu pc-t, akkor az osszes olyan jatekkal jatszhat ami az adott konzolokra es pc-re is kijon. A minoseg is egyforma lesz, mivel egyforma hardverekrol van szo. Ha ezt a pc-t addig nem fejleszti, amig az adott konzolgeneracio tart, akkor mindig pont ugyanolyan minoseget kap, mint konzolon. Ha kesobb vesz egy uj pc-t, akkor ott lesz az osszes azota kijott es a konzoloknal jobb hardvert kivano pc-s jatek es ottmarad az osszes eddig kijott jatek is. Arrol nem is beszelve, hogy pc-n eddig sikerult megoldani a visszafele kompatibilitast, tehat minden az elmult kozel 30 evben kiadott jatek fut egy mai pc-n. (vagy hardverbol, vagy szoftver segedlettel, de mindig ingyen)

    A konzol olyan, mint az atlag macintosh. Megveszi az ember, hasznalja, majd ha van jobb vesz egy ujat. A regi jatekokat meg elfelejti, mint az mmo-s aki abbahagyja az account-ja fizeteset es ezert elveszti a karakteret. Semmi esely ra, hogy 10 evvel kesobb elo lehessen venni az adatokat es az akkor aktualis hardveren jatszani valami regi cuccal.

    ps: Aki azt mondja hogy konzolon csak 'A' kategorias jatekkal jatszik, annak valoszinuleg minden konzolos jatek 'A' kategorias, kulonben az ido jo reszeben csak porosodna a gep, mert osszessegeben csak egy kozel 10 eves konzolra van annyi jatek mint pc-re. (kiveve ha visszafele kompatibilis, mint a wii, de az xbox360 es a ps3 nem az) Akinek tetszik egy csak konzolra kiadott jatek, az megveszi, jatszik vele, majd eldobja. Aki mast is akar csinalni vagy nem azonnal akar mindent az meg vesz egy pc-t. Ha masra nem, akkor azert hogy rendes kornyezetbol tudjon post-olni az sg.hu-ra. :-)
  • Csi9aa #45
    "sokkal több mindenre" egy 3 éves, fejlesztetlen gépet is lehet használni.

    Játékos gépre azonban átlag évi 100 ezret rá kell költeni. Ezt hívják parasztvakításnak.
  • Gascan #44
    hát hogy néznek ki ezek a figurák? ahh, ómodi fejlesztés.
  • Hoz_Hun #43
    Még szerencse, hogy nincs beleszólásod a dolgokban. Utálod a konzolokat... te dolgod, kit érdekel, de mi jogon fosztanál meg tőle másokat Mr.
    Csak nem böki a csőrödet, hogy egyre többmindenről maradsz le?

    Amugy is meddő ez az egész Pc-konzol vita. Mindig is az volt.
  • DjDano #42
    Én betiltanám az összes konzol szutykot
  • Myron #41
    na akkor:
    nyugodtan gondolhatod úgy, már nekem se tetszik ez a név, máshol már nem is használom, de amúgy leszarom

    kurvára nem vágom mi a faszt akartál mondani az előző hsz-eddel, de már nem is érdekel, légyeg a lényeg h nincs az xbox live-os verzióról trailer.
    szerintem akkor fejezzük is itt be a flamet.
  • bitbandita #40
    "igaz konkrétan nem ebben a verzióban és nem a PC platformon"
    írjuk elé azért azt is, ami a cikkben is szerepel, úgy talán akkor érthetőbb:
    "most viszont újra lehet reménykedni, igaz konkrétan nem ebben a verzióban és nem a PC platformon"
    Hát ez szerintem még mindig magyarázat a hszemre, amit továbbra is fenntartok, de nem fogom tovább magyarázni. De pl ahogy Skyline hsz-e (#2) tanúsítja nem csak én gondolkodtam így. Írj még valamit légyszi, mert nem akarok utolsó szó mániásnak tűnni :) Peace
    ui.: a névvel kapcsolatban azt nem úgy gondoltam....
  • narumon #39
    "Neked összeteszek egy csúcs PC-t 160.000-ből. Te mennyiért veszed a konzolt? 100.000-ért?"

    Ööö én 59e-ért. Ennyiért egy jobb VGA kártyát lehet kapni a pc-be. Mondom ezt annak ellenére, hogy én PCs is vagyok mellette.
  • Myron #38
    akkor ezt a duke nukem foreverre írtad nem az xbox live-os verzióra. azt azért odaírhattad volna...
  • Myron #37
    "igaz konkrétan nem ebben a verzióban és nem a PC platformon"

    ne akard már bemagyarázni h neked van igazad, mert nincs, részemről téma lezárva.