Németh Szabolcs

Cevat Yerli nem érti a játékosokat

A Crytek fejese szerint nem igaz, hogy játszhatatlan a Crysis gyengébb gépeken. Azt viszont elismeri, hogy maximumon csak a csúcsgépeken fut az FPS.

Cevat Yerli szerint a programozók nagyon jó munkát végeztek, mert a játék közepes beállításokkal is jobban néz ki, mint a legtöbb piacon lévő FPS. Ebben igazat lehet adni a gurunak, hiszen a Crysis valóban eszméletlenül néz ki már normális beállításoknál is. Yerli azonban tovább megy. Szerinte a játékosok is hibásak, mert megkapják a játékot és nem figyelve az ajánlott gépigényre, mindent maximumra tolnak fel, és utána csodálkoznak, hogy nem kapnak folyamatos képet.



"A full grafikai beállítást tényleg csak a csúcsgépek bírják el, meg azok amelyek még csak a jövőben kerülnek a piacra." A Crytek agya azt is elismerte, hogy a vártnál rosszabb amerikai eladások mögött valóban megbújhat a nagy gépigény.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • darkerlomy #37
    tovább olvastam észrevettem mindenki mondott valami hülyeséget ... ami lefárasztott de gondolom titeket nem érdekel hogy az én pici agyam elfáradt remélem valami crysis fan megért engem és össze kéne fogni és le kéne verni ezt a sok okost itt a háttérben :D Cevat yerli-nek igaza van ő a példaképem ^^ ha bárki kritizálni meri azt meglátogatom XD! Nem mindenki mondta hogy rossz játék szerintem jó játék és nem értem miért lenne unalmas ... hát kinek mi az unalom?
  • darkerlomy #36
    te pedig vedd fel maxra a grafikát és utánna lehet okoskodni hogy nem nyújtja azt a képet amit te szeretnél hát ez koránt sincs így mondhatnám úgy te meg még kisebb vagy :)
  • Falcon87 #35
    Szagat? Először írni tanulj meg, fiatal barátom ;)
    Mellesleg egyáltalán nincs igaza, mert a crysis messze nem nyújtja azt a látványt, amit a gépigénye alapján gondolni lehetne. Kicsi vagy mégte ehhez :)
  • Hoho #34
    Szerintem ha egy jatek tulmutat a mai grafikai szinten az nagyon jo. Sot az lenne a legjobb, ha 5 ev mulva eloveszek egy jatekot, grafikajat a kor szintjehez igazitanam par klikkel, es go... En sok regi jatekot elovennek, de amikor meglatom milyen grafikai szinten vannak, elszornyedek, es nem tudok jatszani veluk.
    Egy ma megjeleno jatek csak grafikaban mulja felul az 5 vagy 10 eve megjeleno jatekokat. Ez ugyanugy igaz a mostani es 5 ev mulva megjeleno jatekokra. Single player jatekokrol van szo.
  • mustang93 #33
    A Crytek /főagyának/igaza van mert sok hülye felhuzza a grafikát maxra és a játék csak szagat és szagat.
  • Andrews2007 #32
    Az ellentetje a Blizzard játékok eladásai (Wow és kiegjei, Starcrafdt 1-II Diablo1-2) és a Cod széria a 4. rész is már 4-5 hete vezet.
  • koschwarz #31
    tökmindegy, szép ez médiumon is tényleg, csak a játékmenet ne lenne dögunalom.

    valószínűleg a gépigény és az a tény tett be az eladásoknak, hogy csak pc-re jelent meg. egy újabb szög a pc koporsójába. ha egy ilyen mértékben hype-olt gamma sem váltja be a hozzá fűzött reményeket, akkor már tényleg senki nem veszi majd a fáradtságot, hogy kifejezetten pc-re fejlesszen.

    szép volt, jó volt a farcry is, de annak sem licencelte senki a motorját, nem emlékszem egy játékra sem (term. a fc-on kívül) ami a cryengine-t használta volna. ennek a motorját sem fogja sok játék használni. egyszerűen nincs olyan hülye játékfejlesztő, aki ezt használja mittomén az új unreal helyett. amikorra aktuáis lesz a crysis motorja (mármint, amikor általánosabban elterjedtek lesznek azok a gépek, amik futtatni tudják), addigra lesz már jobb.

    a másik meg: elfelejtették, hogy nem kicsit idegesítő, amikor az aktuális hardverpiac alapján egy csúcsgép tulajdonosa nem tudja teljesen maxra tenni a grafikát...ez inkább kibaxás, mint "jövőbe tekintünk"-hozzáállás.

    azt mondja, a jövőbeni (csúcs)gépeken fog majd jól futni? kit érdekel majd a crysis 1 év múlva?

    cliffhangeres befejezés, még 2 rész reményében? anyátok!
  • Inquisitor #30
    Hű de marha jó, hogy négymagos procival, meg egy 100.000-es 8800GTX-el alig alig esik le 25 alá az FPS 1280-ban élsimítás nélkül Very Highon. Kérdés kinek mi a játszható???

    Dep - Nem tudom, akik véleményét olvastam és ilyen erős vasuk van, azok állították egyrészt, hogy nem használja ki, másrészt ha ez a benchmark a Crysis-hez tartozik, akkor gondolom legalább akkora kamu mint a beépített benchmark, aminek az eredményei köszönőviszonyban sincsenek a valós játék alatt nyújtott sebességhez ...
  • Hardzsi #29
    Szerintem Yerlinek nincs teljesen igaza, mert a Crysis Demo megjelenése előtt kiadott összes képen és videón -érthető okokból- a lehető legjobb beállítások mellett mutatták be a játékot (hülyék is lennének mediumon vagy low-n bemutatni, büszkék arra, mit tud a CryEngine2 motor), viszont akkor sosem hangsúlyozták, hogy: "emberek, az itt látható képeken szereplő látványt ti az otthoni gépeteken nem fogjátok tudni megjeleníteni, csak fél-egy év múlva, gépfejlesztésetek után, szóval készüljetek egy ennél gyengébb, medium beállításra és/vagy kisebb felbontára". Mivel ezt nem hagsúlyozták kellőképp, tehát sikeresen félrevezették a leendő vásárlókat. Most meg pár napja jön itt a "mi azt hittük, ti majd medium-on futtatjátok, miért nem jó az nektek?" dumával, szóval ez így nem korrekt.
  • Hardzsi #28
    A Crysis gépigénye komoly, de butaságokat beszél, aki azt állítja, hogy medium-nál nagyobb beállításnál, komolyabb felbontásban nem lehet mai gépeken ill. egykártyás gépeken normális sebességgel (ami singleplayer-nél itt a min. 25FPS-t jelenti Vsync OFF-nál) futtatni. Ez félrevezető információ és feleslegesen riasztja el azokat, akik esetleg a játék megvételén gondolkodnak (mondjuk a gépigény teszteléséhez a demó tökéletes). Egy most frissen összeállított 250.000-es konfiggal (olcsóbb Core2 3.4-re húzva jobb hűtővel, 8800GT - lehetőleg ref-nél jobb hűtővel a baráti tuning miatt, 2GB 1066 DDR2 és egy 22"-os moncsi) simán mehet 1680x1050-ben high-on, ill. veryhigh-on is - különösen XP-n.
    Én 3.2GHz-es C2D-vel, alapon járó 8800GTX-el (nem SLI, nem triple SLI!) futtatom 1680x1050-en XP-n very high-on, de az Editorával (Sandbox2 ingyen mellékelve) a natív 1920x1200-on rakom össze a pályáimat (amik persze jóval kisebbek, mint a gyáriak) és abban is tesztelem/futtatom gond nélkül (vagyis FullHD-n).
    A modding közösség modding közösség egyes tagjainak van SLI-s rendszere, azokon 50-60FPS is kijön -és nyilván ők sem 800x600-ban low-on tolják. Számos gamer alaplap fel van készítve kétkártyás módra, s ha minden más, kevésbé erőforrásigényes mai játékhoz nincs is szükség két kártyára, akkor miért probléma az, ha végre van egy olyan erőforrásigényes cucc, aminél a két kártyának van is értelme. Ráadásul ma 2 db. 8800GT kerül annyiba, mint tavaly egy 8800GTX...