Dojcsák Dániel

Az angol királynő is Wii-vel nyomja

A Nintendo Wii eddig is igen felkapott téma volt a szigetországban, de a mindig bulvárra éhes britek idős uralkodónőjüket sem kell már, hogy elképzeljék ugrándozva, hiszen a 81 éves Erzsébet teljesen rákattant a kis konzolra.

A People magazin értesülései szerint a királyi családban William herceg volt az eredeti Wii tulajdonos, de nehéznek találta az innovatív kontroller kezelését, míg a királynőnek annyira megtetszett, hogy gyorsan le is nyúlta unokájától a szerkezetet. Egy családi ebéd után William játszadozott a konzollal, a királynő egy ideig csak érdeklődve figyelte, majd mindenáron be akart szállni ő is. A bowling program pedig olyannyira természetes volt számára, hogy teljesen ráfonódott a játékra és egyetlen dolog esik csak nehezére: letenni a játékot. Egyelőre csak a sportprogramok fogták meg, de nyilván eljön az idő, mikor a királynő egy-egy akciójátékban vagy FPS-ben is kipróbálja majd magát. William persze szakadt a röhögéstől (ami valljuk be talán érthető is), de azért büszke, hogy ilyen menő nagyija van.

A nagyi pedig annyira menő, hogy nemcsak a Wii az egyetlen kapcsolódási pontja a technikával, hanem XXI. századi módon BlackBerryvel kommunikál, van iPod-ja és több mobiltelefonja is. A Nintendo eközben az európai szigetország "koronájának" meghódítása mellett elkönyvelhet további sikereket is, hiszen Japánban a cégnek csak az ünnepek 5 hete alatt 774 ezer darabot sikerült eladni a fehér kütyüből. Összehasonlításképp ugyanezen időszak alatt az országban 232 ezer PS3 és mindössze 38 ezer Xbox360 fogyott (összesen kb. 260 ezer 2007-ben).

Apropó fogyás: a Wiihez kapcsolódó legújabb őrület, a Wii Fit, a Nintendo egészségmegőrző és tréning programja szintén jól fogyott a decemberi bemutató óta. Míg az USA-ban csak idén lesz elérhető a program, addig a japánok közül már 750 ezer család Wii-vel edz, jógázik vagy számolja ki a testtömeg indexét a szoftverrel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Liet #44
    Ezennel beszállok a brit-vitába:
    Kukacosnak nagyon igaza van.A királynőnek az égvilágon semmi, de semmi köze nincs az iraki háború kirobanásához.és ha szerinted rigidus épp ez a baj(t.i. hogy nem szólal fel ellene), akkor csak k-t tudom megismételni:a királynőnek a hatalma a palotáig terjed, a politikába nincs beleszólása.A monarchia egyrészt erősíti a britek identitástudatát,(hagyomány) másrészt turisztikai szempontból jövedelmező.
    Ráadásul k enyhén szólva tájékozottabb tötrénelmileg, mint te(no offense!).Nehezen hihető, hogy brit adófizető vagy, ha az alkotmányos monarchia jelentésével sem vagy tisztában.minden mögött összeesküvést sejteni pedig egy bizonyos oldal sajátossága, de ebbe ne menjünk bele.
    on-topic: én is megnézném a királynőt wiizés közben, de valahogy nem tudom elképzelni:D
  • opeca #43
    Hát nagyobb volt a nyugi, mint most.
  • kukacos #42
    Bár nyilván azért írtad így, hogy elkerüld a válaszadást, jelzem, ez nem személyeskedés. Arra utaltam, hogy a "tőkés" kifejezésen elsősorban marxista körökben szokás lovagolni, a királynőt meg kizsákmányoló, markába röhögő dagadt milliárdosnak lefesteni meg aztán végképp elszállt világképre utal. Nem jó dolog királynőnek lenni - hiába van elméletben pénzed, a protokolláris rendezvények kitöltik az egész életedet. 81 évesen is dolgozik, elég sokat, és nem azt, amit épp ő akar.
  • kukacos #41
    Szaddám alatt bezzeg milyen jó volt, nemigaz?
  • cateran #40
    Csak randomra lecsekkoltam németországot: Hamburg-Munchen return 244 euro, ez 610 km, London-Glasgow return 102,9 font, ez 552 km..ha nem tévedek 1 euro 0.75 angol font, 244 euro-183 fontocska, ami arányosan egyenlőnek tünik.....de lehet rosszul számoltam...ugyanakkor Zalaegerszeg-Békéscsaba -488 km átszállással- 6325ft 2. osztály, 7775ft 1. osztály (természetesen a fenti 2 út 2. osztályú)
    Másrészt az angol minimálbér a magyar kb 3-4x-e....azaz arányában a magyar is drága....
  • rigidus #39
    > Ezeket vmiből fizetni/fenttartani is kell ám.....

    Amire mas europai orszagok kepesek rentabilisan fele ilyen arak mellet is.
  • cateran #38
    Lehet hogy az ilyen hanyatthuncutságok miatt -is- kerül "sokba" 1 jegy?
    "Track renewal, the ongoing modernisation of the railway network by replacing track and signalling, continues to be carried out by private engineering firms under contract. The biggest renewals project is the multi-billion-pound upgrade of the London to Glasgow West Coast Main Line."
    "Network Rail owns more than 2500 railway stations on the national rail network"
    Ezeket vmiből fizetni/fenttartani is kell ám.....
  • rigidus #37
    Te is osszefoglalhatnad, hogy vegulis mi a mondanivalod - azon kivul, hogy a szemelyemre reagalsz.
  • Loverman #36
    hol van ilyenkor egy moderátor, jó nagy banhammer-rel:S
  • Loverman #35
    affene, miért nem lehet itt szerkeszteni a saját hsz-eket utólag:D ha az embernek eszébe jut valami akkor új hsz-t kell írnia.
    na szerintem, kedves retar... izé, rokkant barátom, kevesebb Bors-ot olvass és akkor a vérnyomásod is lejjebb lesz