Napi Online

Robbantott a Nintendo

A Nintendo újra megemelte március 31-én véget ért üzleti évére vonatkozó árbevétel- és profit-előrejelzését (a végleges adatokat április végén közlik).

Az immár negyedik korrekció szerint a korábban várt 900 milliárd helyett 966 milliárd jen (8,1 milliárd dollár) lesz a cég árbevétele. A nyereségre vonatkozóan nem közöltek újabb előrejelzést, a korábban közzétett előzetes adatok szerint az üzemi nyereség 185 milliárd, a nettó profit pedig 120 milliárd jen - már ezek az eredmények is rekordot jelentenek a társaság történetében. A kiemelkedő teljesítmény annak köszönhető, hogy a Nintendo mindkét vezető terméke nagyon jól fogy.

A hordozható DS videojáték-konzolból - amely kinyitható, és a felhasználók a képernyőn lévő ikonokat egy tollal megérintve navigálhatnak a programok között - 23 millió darab kelt el a 2006/2007-es üzleti évben, ami több mint kétszerese a várt mennyiségnek. A Wii konzolból - amelynek különlegessége a mozgásérzékelő, amely a játékos valós mozdulatait átviszi a gépen futó programba - mintegy 6 milliót adtak el a termék tavaly novemberi bemutatkozása óta. Ezzel messze veri a vele lényegében egy időben piacra került egyik riválisát, a Sony PlayStation 3 videojáték-konzolját.

A Nintento stratégiájának lényege, hogy könnyen kezelhető berendezésein egyszerűen játszható játékokat kínál, amivel a megszállott játékosok szűk táboránál jóval szélesebb körben teheti vonzóvá a videojátékot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zenty #21
    Mondjuk wii-nél is érdemes várni. Aki nem most akar azzonal konzolt, akkor az év vége az optimális vásárlás.
    Wiinél ugye akkor jön egy olyan hardcore vonulat tömeg :D
    És talán némileg le is viszik az árát.. ( bár erre nemfogadnék)
  • adam first #20
    Ejj az nem 500Ft-os hanem 500000(fél milla), kicsit későn írtam.
  • adam first #19
    Persze hogy nem lett olyan tréé a Wii, mint ahogy azt oly sokan kijelentették.
    A másik két géphez nem ártana egy HD TV, ha igazán élvezni akarnánk a dolgokat. 360-ból már jön a 3 kiszerelés,Ps3 rohadt drága 0 játékkínálattal,szóval eléggé nem a mi pénztárcánkhoz méretezték ezeket a gépeket. Bár konzollal mindig is úgy voltam ha 180 akkor 180e Ft és megveszem nem érdekel,de amikor már egy 500Ft TV is kellene a gépnek hogy minden faxán működjön teljes pompájában,ráadásul ezek fagynak is mint az állat+eleinte a selejt is nagyon sok, akkor valahogy elgondolkozom hogy 1. a NINTENDO még meg tudott maradni konzolnak 2. Az utóbbi időben valahogy a szórakozást is más jelzővel illettük(itt arra próbálok célozni amit lentebb is leírtam régen több kiegyensúlyozottabb gémer volt mint manapság). Ezért inkább kivárok a gépvásárlással.A wii játékkínálata eléggé csábítónak tűnik(és itt most nem a 20. Márióra meg a 19. Zeldára gondolok), hanem teljesen új,exkluzív címekre. Amik ki is használja a Wiimote tulajdonságait+hard core réteget célozzák meg vele.[na vajon milyen játékok lehetnek ezek]:-)
  • Johny Bravo #18
    hat en terveztem venni egy ps3at mar lassan 1 eve, de amikor oktoberben meglattam videokon hogy mit tud a wii meg preorderben megrendeltem... nem vagyok egy hardcore gamer, igaz mar kiskorom ota jatszok (atari aztan pc) de szerintem a wii nagyon ellett talalva!
  • zola2000 #17
    Máig emlékezetes hogy a ps2 tulajok arra voltak büszkék hogy a resi4 a drágább ps2re majdnem olyan szép lett mint az olcsóbb gamecuben xD
  • zola2000 #16
    Kezdjük ott hogy a nintendó gamecubet fele annyiból állította elő a nintendó mint a sony a ps2t, és sokkal erősebb jobb gép a gamecube mint egy ps2.
  • zola2000 #15
    Kezdjük ott hogy a nintendó gamecubet fele annyiból állította elő a nintendó mint a sony a ps2t, és sokkal erősebb jobb gép a gamecube mint egy ps2.
  • CHEAPBOY #14
    hat ok mar csak igy nyomtak amiota elkezdtek s kialakitottak ezt a piacot a80as evek elejen.

    azota is vigan megélnek (elvégre 60as évek óta nem produkaltak veszteséges uzleti évet, csak egyszer csusszant be egy feleves veszteseg 2003ban) s rohognek szerintem a veszitsunk a HWen filozofiat koveto masik 2on.


    p. a ps1 n64 korban is a sony ossz vissz 400 millio dollarral hozott ki tobbet a végén profitot mint a nintendo, mikor a ps1bol tobb mint 2szer annyi fogyott mint a 64ből, hiába:)
  • CHEAPBOY #13
    muhahahahaaaa latjatok 5 eve megmondtam hogy ez a cég ujra a vilag ura lesz a konzolpiacon.

    akkor sokan rohogtek sot a ceg veget kialtotak:)

    hiaba nem erthet mindenki hozzá:D
  • Tetsuo #12
    Az uccsó bekezdést sikerült úgy leírni, h 1 halmaz legyen az átlagember meg a hc gamer. Gratula! ;)

    A Nintendo messze lekörözi játékélményben a többi konzolt.