Németh Szabolcs

Jön a Civilization második kiegészítője

New York-ból kaptuk a hírt egy hivatalos közlemény formájában, hogy a több mint másfél millió példányszámban elkelt Civilization 4-hez már készül a második kiegészítő lemez.

A programot a Firaxis Games fejleszti és előreláthatólag júliusban installálhatjuk fel merevlemezünkre. Nézzük, hogy mivel csalogat minket mindenidők egyik leghíresebb sorozatának "folytatása". A Beyond the Sword - ahogy a nevéből is kihallatszik - már a puskapor feltalálása utáni időkbe kalauzol minket. Oda, ahol az ember először kapott hatalmat, hogy viszonylag hamar, kis befektetéssel társainak százezreit gyilkolhassa le. Tizenkét küldetésen keresztül mi is részesei lehetünk ennek a világnak. A nemzetek száma tízzel nő (hollandok, portugálok stb.), és kapunk még négy csodát, különféle eszközöket, építményeket hogy a leghatékonyabban terjesszük ki hatalmunkat a világra.

Klikk ide! Klikk ide!

Az emberi gyarlóság mellett a véletlenszerűen felbukkanó természeti katasztrófák is megkeserítik majd az életünket. A közleményből kiindulva számos eddig a sorozatban nem látott pusztító erő tesz majd próbára minket. Természetesen a szokásos marketingmaszlag sem maradhatott le: átdolgozott grafikát, továbbfejlesztett mesterséges intelligenciát és társait ígérik a fejlesztők, de teljesen feleslegesen, hiszen majd az evés úgyis eldönti, hogy mennyire lett jó a Civ4 kiegészítője.

A játéksorozat hivatalos oldala

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • uwu #13
    ha deity-n játszol nem így van ám....
  • uwu #12
    mi bajod a háborúval?
    az a legjobb üzlet
  • Molnibalage #11
    Hát én meg 5-dik szinten játszva csinálhattam bármit, a gép nekem esett, adhattam neki ajándék várost, pénz, techet, próbáltam szövetséget kötni, rám se bagózott SENKI!!
  • Validus #10
    Ja, és 1930 körül nyertem űrrakétával - 5/9 erősségben. [ez még lemaradt]
  • Validus #9
    Azért ezzel vitatkoznék. Olyan játékot is végigvittem CivIV-ben, melyekben az egész történelem során összesen 2 város cserélt gazdát fegyveres úton: mindez a 2. legnagyobb térképen, az ennek megfelelő mennyiségű egyéb néppel. A lényeg, hogy a szomszédokkal kell barátkozni, akár a távoli népekkel való "háborúskodás" árán is - nem egy olyan háborús viszonyom volt, ahol 20 kör alatt max. 1-2 felderítő halt meg az ellenséges oldalon. Aztán megunták..
  • Molnibalage #8
    Sajnos ez a nagy gondja az összes CIV-ne, annak ellenére, hogy a CIV2 az a játék amival a valaha legtöbbet játszottam. Még a CIV IV-ben is csak háborúskoni lehetett, máshogy igen nehéz volt bármit is elérni az AI ellen.
  • gabber a hun #7
    végre :D
  • Szaruman #6
    És végre nem csak háborúzni lehet, legalábbis remélem.
  • Validus #5
    Zene füleimnek! No majd nyáron; a CivIV Warlords után...
  • Morden23 #4
    Haj de nagyon gratulálok!

    Van helye, jöhet! Már vártam...