Tóth Kristóf

Megnyílt az X06 kiállítás

A Microsoft több Xbox 360 platformra készülő játékot és új sorozatokat is bejelentett a barcelonai kiállításon.

A világ egyik a művészetek iránt leginkább fogékony és leghaladóbb gondolkodású városában rendezte meg a Microsoft éves X06 rendezvényét. A bejelentések világosan megmutatták, hogy a világ legnagyobb játékkészítői milyen formában feszegetik a nagyfelbontás és az online történetmesélés lehetőségeinek határait.

Mérföldkőnek számító együttműködés történt az Oscar-díjas rendező és producer, Peter Jackson, az Oscar-díjas forgatókönyvíró Fran Walsh és a Microsoft Game Studios között: Jackson, Walsh és az MGS két új interaktív szórakoztató sorozatot indít útjára exkluzívan az Xbox 360 és Xbox Live platformokon. Az első sorozat a Bungie Studios-al szoros együttműködésben készül, és a Halo-univerzum új fejezetét tárja a játékosok elé. A második sorozat viszont eredeti ötletre épül, azzal a céllal, hogy új közönséget hódítson meg az interaktív szórakoztatás világa számára. A fentieken kívül a Microsoft Game Studios Jacksonnal és Walshal szoros partnerségben létrehozza a Wingnut Interactive-ot. Az új stúdió interaktív szórakoztató tartalmak létrehozására specializálódik.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

"A Microsoft az Xbox 360-nal és az Xbox Live-val egy csodálatos élő vásznat hozott létre, melyre napjaink legjobb történetírói felvihetik remekműveiket. Ezek alapjaiban változtatták meg az emberek játékokkal kapcsolatos gondolkodásmódját" - mondta Peter Jackson, Oscar-díjas író, producer és rendező. "Az én küldetésem a Microsott Game Studios-zal egyetemben az, hogy kitoljuk a játékfejlesztés és a jövő játékának határait. Egy filmes szemszögéből számomra egyértelmű, hogy az Xbox 360 platform az a színpad, ahol a történetírók ugyanúgy űzhetik mesterségüket, mint ahogy azt ma a mozik és könyvek lehetővé teszik, azonban itt az interaktivitás segítségével tovább is léphetnek."

A főbb bejelentések címszavakban:
  • Halo Wars néven teljesen új, a Halo univerzumon alapuló valós idejű stratégiai játék készül, melyet speciálisan Xbox 360-ra tervez és fejleszt az Age of Empires sorozat mögött álló Ensemble Studios. A "Halo Wars" a játékost a földi UNSC sereg parancsnokává teszi abban a korban, melyben a földi erők az első halálos csatáikat vívták a gonosz Covennat hordák ellen.
  • A Rockstar és a Take Two bejelentette, hogy az Xbox 360 játékosok számára exkluzív letölthető epikus epizódokat kínálnak az Xbox Live-on keresztül a "Grand Theft Auto IV"-hez. A két epizód több órányi plusz játékidőt kínál, és kizárólag az Xbox 360 tulajdonosok számára lesz hozzáférhető - néhány hónappal az alapjáték megjelenése után.

    Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
    Klikk a képekre a nagyobb változathoz

  • Az Ubisoft megerősítette, hogy a következő "Splinter Cell" játék, a közkedvelt sorozat, új, a "Splinter Cell: Double Agent"-et követő epizódja Xbox 360 konzol-exkluzív lesz.
  • A 2K Games megerősítette, hogy a saját szemszögű lövöldözős játékok eddigi korlátait jelentősen kitoló "BioShock" jövő tavasszal kizárólag Xbox 360 és Windows platformokra jelenik meg.
  • Bemutatkozott korunk egyik legnépszerűbb autóverseny-sorozatának legújabb része is: a Bizarre Creations által fejlesztett "Project Gotham Racing 4" kizárólag Xbox 360-ra készül.
  • A Microsoft Game Studios bejelentette a sokak által várt új multiplayer online játékot, a "Marvel Universe Online"-t, melyet az iparág nagy elméi, a Cryptic Studios, (a City of Heroes készítői) fejlesztenek. A játék kizárólag Xbox 360 és Windows Vista platformokon fog megjelenni.
  • Bejelentésre került két Xbox Live Arcade újdonság: a hálózati játékok történelmében úttörő szerepet játszó saját szemszögű lövöldözős játék, a "DOOM" az ünnepelt fejlesztőtől, az id Software-től és az Activision-től már ma tölthető az Xbox Live Arcade-on keresztül. A játék tartalmazza az eredeti egyjátékos (mind a négy epizód), és négyjátékos osztott képernyős (kooperatív és deathmatch), valamint az Xbox Live-on játszható négyjátékos kooperatív és deathmatch játékmódokat is.
  • Hamarosan megjelenik az Xbox Live Arcade kínálatában az 1994-es klasszikus Amiga focijáték, a Codemasters által fejlesztett "Sensible World of Soccer". A játék választási lehetőséget kínál a játékosoknak: az eredeti grafikai környezet, és a vizuálisan jelentősen feljavított, nagyfelbontású grafikával ellátott, de az eredeti játék kinézetét és báját teljesen megőrző verzió egyaránt választható lesz.

    Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
    Klikk a képekre a nagyobb változathoz

    Az X06 rendezvényen a régóta várt Xbox 360 HD DVD lejátszóval kapcsolatosan is napvilágra kerültek izgalmas, az észak-amerikai és az európai régiót érintő részletek. Észak-Amerikába, az Egyesült Királyságba, Franciaországba és Németországba a 2006. november közepén érkezik a lejátszó. Javasolt kiskereskedelmi ára Észak Amerikában 199.99 USD, az Egyesült Királyságban 129.99 GBP, Franciaországban és Németországban pedig 199.99 EUR lesz. Az Xbox 360 HD DVD lejátszóhoz (korlátozott ideig) a Universal Pictures sikerfilmje, a "King Kong" jár ajándékba HD DVD-n, valamint tartozik hozzá egy Xbox 360 Univerzális Távirányító is. A felhasználóknak csak csatlakoztatniuk kell az Xbox 360 HD DVD lejátszót az Xbox 360-hoz, és azonnal ultimatív házimozi-élményben lehet részük. A Microsoft 2007-ben további területeken is piacra fogja dobni a lejátszót.

    "Az Xbox 360 HD DVD lejátszó a piacon kapható legjobb nagyfelbontású filmes élményt és értéket nyújtja" - állítja Peter Moore. "A kritikák, a vélemények és a fogyasztói válaszok mind kristálytiszták - a HD DVD választási lehetőségként jelenik meg. Nem erőltetjük rá a mozis technológiát a játékosokra, ehelyett inkább megadjuk nekik a választási lehetőséget arra, hogy egyénivé tegyék konzolos élményeiket. Ha HD DVD-re van szükségük, nincs gazdaságosabb termék a piacon."

    Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
    Klikk a képekre a nagyobb változathoz

    A 2006. őszén esedékes szoftver-frissítés eredményeként minden Xbox 360 konzol képes lesz a játékok és filmek 1080p-s natív felbontásban történő lejátszására. A HD DVD lejátszó beszerzése mellett döntők karácsonyra már mintegy 150 sikerfilm közül választhatnak a legnagyobb filmstúdiók (HBO, a Paramount Pictures, a Studio Canal, a Universal Studios és a Warner Bros. Entertainment Inc.) kínálatából.

    A Microsoft külön hangsúlyozta az Xbox 360 lendületes fejlődését: a cég több mint 5 millió konzolt adott el a megjelenés óta, amely a konzolok történetének eddigi legsikeresebb startjává teszi a premier óta eltelt időszakot. A Microsoft ezt az utat folytatva az év végéig világszerte 10 millió konzolt dob piacra mintegy 160 játékot felvonultató kínálattal. Az Xbox Live közössége tovább növekszik, és a legjobb úton halad afelé, hogy 6 millió játékosra duplázza méretét 2007. júniusára. Ezeket az adatokat és várakozásokat egy újabb, rendkívül figyelemre méltó szám is alátámasztja: az Xbox 360 tavaly novemberi boltokba kerülése óta ma már több mint 30 országban kapható. Az év végére még több országba jut el az Xbox 360, többek között Dél-Afrikába és Európába - itt Szlovákiában, Csehországban, Magyarországon és Lengyelországban lesz kapható a konzol.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    • cateran #78
      Errm,nekem eddig sem kellett lemondanom egyikrol sem es nem koltottem 100 ezreket gepre,sot 10 ezreket sem....ja, es nincs csucsgepem!
      Netezni eleg egy Pentium1-2-3 is,fps-t meg jatszottam mar eger nelkul is,kenyelmetlenebb de nem lehetetlen.....(mondjuk halozatban eger+bill. hasznalo ellenfelek ellen "kisse" nehez lenne jol nyomni...)
      Persze a vegso konkluzio:Izlesek es pofonok...:)
    • muerte2 #77
      Soha nem ígérték, hogy XP-re lesz Dx10, ugyanakkor az igazsághoz hozzátartozik, hogy működni fog az Dx9-alatt is persze az összes efekthez kell a Vista. Mi ezzel a gond? Emlékezz hogy hogy működött ez Win95-nél! Nem kell több100ezret befektetni, mert nem kell akkora gép a Vista alá, ugyanakkor ha valaki az aktuális legújabb gámákkal akar játszani PC-n full effektekkel, annak bizony áldozni kell rá. Na ezért játszom már konzolon.
      Ha nem tartja be amit ígért a HDDVD kapcsán az nagy preztizs vesztés lesz neki, ami ennyi pozitív eredmény után nem lenne jó nekik.

    • Tinman #76
      "Oszinten szolva ez elegge zavar engem,nehezen tudom elkepzelni a netes bongeszest Ps3-mal es kontrollerrel....." -írtad.

      Erre írtam a #74-et... aki nem akar 1-2 évente 100 ezreket költeni a PC-jére annak sem kell lemondania sem az egerrél irányítható FPS-ekről, sem a netezésről, de még az SG.hu-ról sem.

    • cateran #75
      Koszi,arra ott a szamitogep.....egy konzolt jatekra veszek,nem pedig egyeb masra,max film-zene,de itt ki is merult a dolog! Nem kell bongeszo,nem akarok videot vagni vele,tomoriteni sem es renderelni sem!
      Jatszani,na azt igen!
    • Tinman #74
      USB-s billentyűzettel + egérrel + Linux kittel már ma is kényelmessen barangolhatsz a PS2-vel a neten.
    • Tinman #73
      Pont az MS tartaná be ezt az ígéretet?
      Érdemes megnézni PC-n mi van.

      "Crysis PC-n csak Vista alá."
      Ebben az egy mondatban párszázezer FT kiadását vetítik előre, elvégre a mai gépek -megkozkácztatom- 90%-a alkalmatlan arra, hogy egy Crysis-t rendesen elvigyen...
    • muerte2 #72
      Egébként meg felesleges azon agyalni, hogy mert meg kell venni a HDDVD-t, mert nem kell, ugyanis MS azt nyilatkozta több helen is, hogy ők nem akarják a játékosokra rákényszeríteni a technológiát, vegye meg az aki a legjobb áron akar HDDVD-t nézni. Idén karácsonyig 150film lesz hozzá, de játékokat nem készítenek HDDVD-re. Ha mégis majd 2-3év múlva addigra meg aki teheti így is úgy is venne egyet, mert HD TV-n mért ne nézzen HD filmeket is.
    • muerte2 #71
      A lényeg a lényeg a Sony nagyon vágja maga alatt a dolgokat a hosszú késésekkel és a sok kamuval amiket elhint. az más kérdés, hogy a tőke fogy, ha jól tudom idén már hitelt is vett fel. Hmm nem jó jel. A fejlesztőket nem igazán támogatja egyenlőre, a MS pedig a seggüket is kinyalja amellett hogy horibilis összegeket költ a megnyerésükre és egyenlőre bejött. A másik nem elhanyagolható dolog, hogy amíg a PS3 még meg sm jelent, majd egyszer, addig a MS már több mint 5millió eladott példányt tudhat maga mögött úgy hogy hivatalos debüt még több országban nem történt meg. A Sony nem titkoltan az USA és a Japán piacot részesíi nem kis előnyben addig MS azt mondja, hogy hmm, mire kijön a konkurencia gépe az európai piac 60%-a a miénk minimum, +amit USA-ban eladnak, a japán piac meg nem nekik való.
    • cateran #70
      Nem,nem az:) Nem veszed figyelembe,hogy mikor es miert keszultek(keszulnek)az adott konzolok!
      A Ps1,Wii es meg a Ps2 is "csak" jatekgep volt(lesz),nem tobb celu platform,ezert nem is volt bennuk HDD (no meg persze, mert esetleg jelentosen megdobta volna az arat....)
      Ma mar egy 20 Gb-os HDD szinte semmibe sem kerul,nem igazan szamit bele az arba es mivel zene,video lejatszasra is tervezik ezeket a gepeket (jobban mint a korabbiakat)egyszeruen kell bele a nagyobb hattertar (mivel eros igeny mutatkozott ra?!) Oszinten szolva ez elegge zavar engem,nehezen tudom elkepzelni a netes bongeszest Ps3-mal es kontrollerrel.....
      Figyelembe veve,hogy mp3 lejatszokban nagyobb HDD talalhato ma mar,annyira nem dolok el a dologtol:)
      Megj. 2004-ben a Ps2 40 Gb-os HDD, megjelenesekor $99 volt az FF XI preinstalled verziojaval egyutt......
    • Tinman #69
      Term. HDD kitet PS2-höz már a Box megjelenése előtt is lehetett kapni.