Tóth Kristóf

Warhammer videó a Siggraph 2006-on

A Digic Pictures Warhammer: Mark of Chaos rövidfilmje a Siggraph 2006 animációs fesztivál legjobb munkái között szerepel.

A hazai Digic Pictures számítógép animációs stúdió bejelentette, hogy a Warhammer: Mark of Chaos játékprogramhoz készített bevezető animációs rövidfilmje a SIGGRAPH 2006 fesztivál Electronic Theater válogatásában szerepel. A négyperces alkotást a Digic a NAMCO BANDAI megbízásából készítette el a 2006 őszén megjelenő azonos című játékprogramhoz, amelyet a Black Hole Entertainment fejleszt. A filmmel - melynek célja a játék világának, hangulatának bemutatása - a közönség a los angelesi E3 kiállításon találkozott először, ahol rögtön osztatlan sikert aratott.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

"A Digic az élen jár a játékprogramokhoz készített 3D animációs filmek készítésében, olyan dolgokat alkotnak, amelyek jelenleg páratlanok ezen a terülten. Bevezető rövidfilmjükben fantasztikus munkát végeztek a Warhammer világ lényegének megragadásával" - mondta Chris Wren, a Namco Bandai Games America vezető producere. "A Digic Pictures lélegzetelállító hitelességgel ragadta meg a Warhammer világ sötét és durva hangulatát." - emelte ki Erik Mogensen, a Games Workshop menedzsere. "Nagy izgalommal követtük nyomon karaktereink életre keltését, és azt mondhatom, hogy a Digic rövidfilmje a legmerészebb előzetes elképzeléseinket is felülmúlja!"

A HD felbontású 3D számítógép-animációs film célja nem egyszerűen egy látványos akció bemutatása volt, hanem olyan történet és karakterek felépítése, amelyek a néző érzelmeire hatnak. A történet magja a Birodalom harcedzett katonáinak egyenlőtlen, ámde korántsem eldöntött kimenetelű összecsapása a Káosz erőivel. A Digic elsők között vihette filmre az angol Games Workshop által megalkotott sötét Warhammer Fantasy univerzumot, melynek több mint 20 éves múltja, kidolgozottsága páratlan.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az Egyesült Államokban 1974 óta évente megrendezett Siggraph a számítógépes grafikai világ legnagyobb eseménye, amely vásárnak, szakmai konferenciáknak és az animációs fesztiválnak ad helyet. A közel 30 000 látogatót vonzó rendezvényen több mint 80 ország képviselői vesznek részt évről-évre. Az esemény idén Bostonban kerül megrendezésre július 30. és augusztus 3. között. A kategóriák nélküli animációs fesztiválon a benevezett művek közül egy szigorú szakmai zsűri választja ki az adott év legkiemelkedőbb 3D animációs munkáit, s ezek kerülnek bemutatásra az Electronic Theaterben.

A magyar csapat rövidfilmje így többek között olyan művek mellett szerepel, mint a Pixar legújabb rövidfilmje, a One Man Band, a Weta Digital által készített Oscar-díjas vizuális effektek a King Kong című filmhez vagy a Industrial Light&Magic 2006-os filmtrükkjei. "Nagy megtiszteletés számunkra, hogy a munkánkat a legjobbak közé választották, ez megerősít bennünket abban, hogy jó úton járunk. A játékprogramokhoz készített filmekben rengeteg kihasználatlan lehetőség rejlik még." - nyilatkozta Marinov Gábor, a Digic Pictures kreatív producere.

Ez a második magyar számítógép-animációs munka, amely ezt a kiemelkedő elismerést kapja. Az első 2003-ban a szintén a Digic Pictures által készített Armies of Exigo rövidfilm volt.

Az E3-mon bemutatott videó letöltése

A játék hivatalos oldala

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sweech #3
    imádom ezt a videót, van mikor egy napp többször is megnézem...rohattfasza
  • SnowF #2
    A legelso kepen a mini meg a nagy valtozat nem ugyanaz!
    Egyebkent pedig hajra Magyarok! :)
  • Bith #1
    Wow, király videó! Gratula a készítőinek.