SG.hu

Lezajlott a World Cyber Games 2005

Az esemény a világ legnagyobb ilyen jellegű e-sport rendezvényévé nőtte ki magát, szingapúri nagydöntője alatt közel 50 000 ember élvezhette a küzdelmeket.

Az idei World Cyber Games 2005 minden eddigi rekordot megdöntött. Az esemény a világ legnagyobb ilyen jellegű e-sport rendezvényévé nőtte ki magát, szingapúri nagydöntője alatt közel 50 ezer ember élvezhette a küzdelmeket. A novemberi nagydöntő közel 5 napja alatt a magyar válogatott is megmérettetett, felemás eredménnyel. A díjátadó ceremónián a WCG bizottság rangidős igazgatója, és az első számú támogató a Samsung Electronics is megjelent, hogy köszöntsék a világ első számú cyber-sport rendezvény játékosait és nézőit.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Dr. Lee Boon Yang, Szingapúr információs, kommunikációs és művészeti minisztere záró beszédében elmondta, hogy "a digitális játékok, mint a szórakoztatás és a média elegye nagy üzleti lehetőséget rejt magában. Ezért vagyunk büszkék arra, hogy házigazdái lehettünk egy ilyen nagyszerű eseménynek, ami megerősítette Szingapúr pozícióját, mint Ázsia regionális központja". Az idei WCG döntőjét, több mint 50 ezer néző tekintette meg. Az esemény nem titkolt célja, hogy lebontsa a nemzetközi határokat és összehozza a világ különböző nemzeteinek fiatal játékosait, a sportszerűség, a béke és a harmónia jegyében.

"Ezzel a példa nélkül álló látogatottsággal és a rekord létszámú résztvevő országok és játékosok számával a World Cyber Games azonos értékűvé vált az Olimpiával. Jövőre egy még izgalmasabb és sikeresebb eseményt fogunk szervezni" - mondta Hank Jeong, a Nemzetközi Cyber Marketing elnöke és vezérigazgatója, a World Cyber Games szervezője. Az idén első alkalommal kiosztott Samsung Fair Play-díjat a brazil Danilo Barros kapta, akit a World Cyber Games Bizottsága 700 ember közül talált érdemesnek a díj odaítélésére. A 2006-os World Cyber Gamest jövőre az olaszországi Monzában rendezik, melyet eddig a Forma-1-es versenyeiről ismerhettünk.

Felemás a magyar mérleg

A magyar válogatott fantasztikusan szerepelt az 5-5 elleni, stratégiai összpontosítást igénylő Counter Strike: Source játékban. Az Ancients a csoportküzdelmekből elsőként jutott tovább -megelőzve az üzbég Prodigy és az angol ReasonGaming csapatát- majd a szlovák defeaters elleni nyolcaddöntőt is hozták 2:0 arányban. Az elődöntőbe jutásért az orosz Virtus_Pro csapata már túl erősnek bizonyult (2:0 az orosz csapatnak), de a legjobb nyolc közé jutás így is nem várt, de remek eredmény.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Sajnos a többiek szerepléséről hasonló jókat nem lehet elmondani, a WarCraft III-ban induló Sonic.NaB, a Star Craftban induló Gorky, a FIFA Soccer 2005 focis játék képviselője PoPeC, valamint az autós száguldásban induló LALA egyaránt kiesett a csoportküzdelmek után, és nem jutott el az egyenes kieséses szakaszba. A magyar válogatott a 67 ország között a nemzetek közötti rangsorban a 23. helyet szerezte meg a rendkívül erős mezőnyben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gordonmail #25
    Én a S.W.A.T. 4 -et raknám be, CSAK az a baj, hogy a CO-OP on kívűl a többi néha elfajúl és CS party lesz belőle. Mi nyomjuk Lanen minden este...
  • gaben71 #24
    KDOG!
    Ha valamihez hülye vagy és nem érted abba minek durrogsz bele?????
    Inkább menny vissza a dobókockáidhoz.
  • Dredd #23
    téged melyik klánba nem vettek be a bénaságod miatt? :))))
  • HöfEE #22
    A cikkhez annyit hogy gratuláljunk az összes magyar résztvevőnek eredménytől függetlenül mert aki ide kijut már tud valamit.Én személy szerint a Call of Duty -t hiányolom a WCG ről , Európában rengetegen űzik , Magyarországon talán még többen is mint a Counter Strike ot ( ha nem igy lenne nyugodtan javitsatok ki)
  • HöfEE #21
    Szerintem nem az a degenerált aki ilyen szinten űzi azt a játékot amit, hanem az aki fel se fogja ,nem is tudja miről beszél csak benyög egy értelmes kommentet. Fogadni merek életedben nem játszottál neten valamivel , lanparty számodra ismeretlen kifejezés hogy tudd mit jelent az a szó hogy klán nem is kérdezem. Csak igy a hazai e-sport megvédése érdekében annyit: KDOG te egy NOOB vagy.
  • KDOG #20
    de ez már tényleg szánalmas.
    e-sport :)
    Ki ér elöbb az optikushoz szemüveget venni, és nehezitésképpen az utca tele van rakva számtechboltokkal, és 6db sli be köthetö Nforce 28 as alaplapokkal :)
    ahhhhhhhhh
    sport ! :)
    Inkább enyhén degenerált népek
  • KDOG #19
    MENNYI KOCKA EGY KÉPEN :)
    LOL :D
  • GeriQ #18
    a wcg link a végén nem jó.

    A magyar induló az nfsu2-ben pedig a győztestől kapott ki...
  • haxoror #17
    Grat!

    Kár hogy BF és UT nem volt, elég fura így a lista...
  • archkoven #16
    Engem ez az egész WCG nem érdekel amióta az Age of Empirest kivették és helyére szar arcade játékokat és lebutított stratégiákat tettek.