Móricz Krisztián

FIFA 06 demóteszt

1994-ben indult útjára az Electronic Arts berkeiben készülő és azóta sok mindent átélt FIFA-sorozat. A kezdeti arcade jelleg után mára már odáig jutottunk, hogy a hamarosan megjelenő FIFA 06-ban 21 licencelt liga és nagyságrendileg 10 000 világklasszis játékos szerepel. Ezen kívül pedig új játékmódok, teljes testreszabhatóság, multiplayer mód és 15 évet felölelő karrier mód jellemzi még a programot, hogy csak a legfontosabb dolgokat említsük.

Az elmúlt napok során végre kiadásra került (szerencsére csak egy napos késéssel) a siker várományos játék kipróbálható demó verziója, amelyet a hivatalos EASports oldalról tölthetünk le. A 215 MB-os fájl letöltésével és telepítésével semmi gond nem akadt, minden a már más játékoknál is megszokott sémát követi. Néhány egyszerű opció (nyelv, telepítés helye) megfelelő kiválasztása után a csomag 380 MB-os terjedelemben szépen felmászik a merevlemezünkre.

Klikk ide! Klikk ide!

Indítás után, azonnal a csapatválasztó képernyővel találjuk szemben magunkat, vagyis egyből a mélyvízbe dob a játék. Az első mérkőzést követően azonban a megújult menürendszerbe kerülünk. A demóban természetesen csak egy játékmód a Kick-off működik. Két stadion (Azteca és Millenium) valamint öt csapat (Machester United, Bayern München, Barcelona, AC Milan, PSG) áll rendelkezésünkre a teszteléshez és az új rész megismeréséhez.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, sajnos nem állíthatóak a játék opciói, így a grafikai felbontás sem és az alapként beállított biztonsági érték nem éppen a legszebb látványt tárja a játékosok elé. Gyakorlatilag a megjelenítésért felelős motor nem is változott, csupán a textúrákat túrázták fel. Természetesen a játékosok mozgásanimációit tovább finomították és a tavalyit teljesen lecserélték. Ezért szinte teljesen megváltozott a játék kinézete. Érdemes a sorozattal és a játékkal foglalkozó fórumokat böngészni mert elképzelhető, hogy a modderek készítenek egy kis cheatet, amellyel módosítható lesz az alapbeállítás. Egy kis utánajárást követően megállapítottam, hogy a fan klubok nem pihennek, hiszen máris vannak különböző módosítások és patchek.

Klikk ide! Klikk ide!

A demóban rendelkezésünkre álló játékidő éppen elég ahhoz, hogy betekintést nyerhessünk a játékmenetbe. Egy hatperces félidőre van ugyanis lehetőségünk. A különbség azonnal észrevehető. Csodálatos, életszerű passzok és labdamozgás jellemzi a mérkőzést. Bár nem vagyok nagy focirajongó és a FIFA-sorozatban sem voltak soha nagy sikereim a látvány mégis roppant meggyőző volt. Azt hiszem bármelyik laikusnak leesne az álla. A szabadrúgási, illetve a szögletlövési rendszer is teljesen megújult. Gyakorlatilag egy piros nyílon keresztül tervezhetjük meg és hajthatjuk végre az akciót.

Ha megállítjuk a játékot, az ESC lenyomásával, lehetőségünk van apró módosításokat elvégezni a még kifinomultabb játék érdekében. A hanghatások már az előző részekben is tökéletesek voltak, ezt a részt ebben az epizódban sem sikerült elrontaniuk, az élmény nem változott. Nem úgy, mint a kommentátor, mert egy új hang ütötte meg a fülemet, akit még egyik FIFA játékban sem hallottam. Nálam nagyobb szakértők nyilván a nevét is tudják, én sajnos nem tudom ki ez. A bemutatkozása viszont nagyon jól sikerült a témában, hiszen roppant jól közvetít.

Az Electronic Artsot sokminden miatt csodálhatjuk. Ennek egyik oldala, hogy adott témából mindig képes új és új dolgokat kihozni. Így történt ez a Fifa 06 esetében is, és bár még csak a demó kipróbálása után nyilatkozhatunk, szerintem a teljes változat sem fog csalódást okozni a rajongók számára.

A demó letöltése

A játék honlapja

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gaglito #29
    Kiegészítők megtalálhatóak a www.fifavictormarcao.hu oldalon. Emellet hírek és fórum is megtalálható.
  • Pinger #28
    hi all! akinek megvan a fifa 98 teljes verziója lécci vegyen fel MSNen ([email protected]) mert bele vagyok zúgva abba a játékba és nagyon kéne, de sehol nem lehet megszerezni, létszi segítsetek
  • Televan #27
    Igazi kemény zúzós foci.A passzolgatós, szép játékot el lehet felejteni.
  • báttyó02 #26
    1honapig jolesz a fifa06 full amig nemjön ki a pes5full
  • parahim #25
    ja...a 98as az igazi!!
  • Manki #24
    Jah még valami!Jó lenne visszakapni a jó régi Fifa 98-at!Szerintem tökéletes volt!Jó becsúszások!Mint emberre és mint kapusra!És természetesen a teremfoci élménye!Amikor kiment a teremből a labda meg a hálón át ez az élmény már nem a régi!Sajna
  • Manki #23
    Nekem csak annyi lenne a hozzászólásom hogy nem tom mit vártok!Ezen már nem naon lehet változtatni!Foci!Csak a grafira lehetne gyúrni mondjuk arra még eléggé!
  • NIVIDIA #22
  • NIVIDIA #21
  • NIVIDIA #20
    hát szerintem fifa 2005 menüje ezerszer jobb mint a 06-é ráhúzhatak volna még egy kicsit a menü tervezésben.