Hörcsöki Szabolcs

Settlers V: jön a küldetéslemez

Az Ubisoft nem hagyja pihenni a rajongókat, máris érkezik a küldetéslemez és remélhetőleg sok hibát is orvosol.

Bizonyára a Blue Byte fejlesztői is érezték - nehéz lett volna nem érezni, mert az Ubi fórumai tavaly novembertől a rajongói szidalmaktól voltak hangosak -, hogy a Settlers: Heritage of Kings nem úgy sikerült, ahogy azt elvárhattuk volna egy legendás sorozat ötödik részétől. Ezért gyorsan összeraktak egy küldetéslemezt, ami a Settlers: Heritage of Kings - Nebelreich (Fog War) címet kapta.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

A küldetéslemez a teljesség igénye nélkül a következőket fogja tartalmazni: pályaszerkesztő, új küldetések, további hősök, újabb fegyverek (pl. embereinket puskával is felszerelhetjük), és újabb épületek, köztük a sokak által hiányolt híd. Merthogy a Settlers V-ben igen érdekesen (mondhatnám azt is, hogy idegesítően) oldották meg a vízen való átkelést: fel kellett hozzá találni egy időjárást megváltoztató gépet, azzal telet varázsolni és az így befagyott folyón vagy tavon már át tudtunk kelni (rosszabb eset volt, amikor ennek hiányában, meg kellett várni, hogy eljöjjön a tél). A küldetéslemezben szerencsére már szép, nagy hidat tudunk építeni, igaz, ez még mindig a meglehetősen snassz, "porfelhő-aztán-kiemelkedik-az-épület" építkezési forma.

Bár ez a hírekből egyértelműen nem derül ki (a mellékelt képekből pláne nem), de a legtöbbet szidott termelés-gyártás folyamata maradt olyan egyszerű - hadd mondjam ki: primitív -, mint az alaplemezben. Ugyanakkor a pályatervezők valószínűleg megint nagyon változatos és izgalmas pályákat hoztak össze, ráadásul megfejelték egy szerkesztővel is, így a kemény mag ezúttal is jól fog szórakozni. Azokat viszont, akiknek nem jött be a Settlers ötödik része, ezúttal sem sikerül a monitorok elé szegezni. De ezt talán megteszi a hatodik rész. Ha lesz egyáltalán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • totl #9
  Mikor fog kijönni?
 • Ombika #8
  Logikus,hogy mikor 3d-re irjak at strategiai gamekat megvaltozik ez alap de mind1!!
 • Flashy #7
  ja, megint az a baj hogy egy jó játék és egy jó név együtt tönkreteszik egymást. bár ha úgy vesszük, StarWars játékból is van versenyzős, kardozós, kaland, rpg, rts, minden... a baj az hogy nem tudtuk előre hogy milyen lesz, azt hittük olyan mint amilyet várunk.
 • Axon #6
  Én inkább azt mondanám, hogy a Settlers 5 volt maga az áprilisi tréfa.
  Ennyi erővel egy fps-t is kiadhattak volna settlers 5 néven, ahol egy duplacsövű vadászpuskával kell szétlőni a gaz mecha robotokat.
  Arra is azt mondták volna, hogy ez egy igen jó program, remek grafikával, pörgős akcióval, szuper új fegyverekkel, csak éppen semmi köze a settlers sorozathoz.
 • Flashy #5
  lehet hogy a cikk áprilisi tréfa és nem is jön küldetéslemez hanem a játék marad olyan szar amilyen volt hehe jóvicc :D
 • BlueGold #4
  Szerintem is inkább egy Warcraft clon, de a jobbik fajtából ( az elözö részeket nem ismerem igy azokhoz képest nincs viszonyitási alapon), de ez igy magában elég jó RTS néhány idegesitő részlettől eltekintve.
 • awender #3
  Nekem kifejezetten tetszik, egyfolytában ezzel játszok.

  De ez nem a Settlers V, inkább valami AoE-s cuccos 3D-ben és elég jó sztorival és remek grafikával, átgondolt kezelőfelülettel, sok akcióval.

  A Settlers nem igazán volt egy akciókkal zsúfolt game.
 • Flashy #2
  ja, n+1-edik warcraft klón lett
 • [HUN]Richard #1
  Az 5-el eltünt a régi settlers varázsa :)
  nem csodálom hogy hangosak a forumok