SG.hu

San Franciscóba várják WCG 2004 magyarországi győzteseit

A legrangosabb hazai e-sportrendezvényen 500 résztvevő öt számítógépes játékban mérte össze tudását.

A több mint 3,5 millió Ft összdíjazású verseny cyberharcosai 52 órán keresztül, 1200 amper áramellátottság igénybevételével játszottak. A zökkenőmentes versenyhez 40 szerver biztosította a 2 Gbit/sec adatforgalmat. A CounterStrike taktikai akciójátékot az XDK klán ötfős csapata nyerte "Dozer" vezetésével. Az Unreal Tournament 2004 egyéni akciójátékból Szatay Zoltán került ki győztesen. A StarCraft: BroodWar stratégiai játékot Zentai György nyerte, az ugyancsak stratégiai játék WarCraft III Frozen Throne győztese pedig Szabó Bálint lett.

Az idei új belépő játék a FIFA Soccer 2004 virtuális focijáték, melyben Juhász Ádám vezette győzelemre csapatát. A World Cyber Games 500 magyar versenyzője közül ők kilencen a Samsung Electronics Magyar Rt. támogatásával jutottak tovább a 400 ezer dollár (80 millió HUF) összdíjazású San Franciscó-i nemzetközi döntőbe. A selejtezőkön a játékosok a saját számítógépeikkel, a döntőkben pedig a szervezők által biztosított, Samsung SyncMaster TFT monitorokkal ellátott gépeken vettek részt a versenyben. A szélessávú, 8 Gbit/sec átviteli sebességű internetkapcsolatot a szervezők biztosították.


"Hetekig edzettünk a barátaimmal" - mondta Dozer, a nyertes XDK klán vezetője, aki civilben rendszergazdaként dolgozik. Véleménye szerint a WCG-n való részvétel hasonló nagy állóképességet és felkészülést kíván, mint egy olimpia. Ezért is nevezik ezeket a LAN (Local Area Network) partikat cyber- vagy e-sportrendezvénynek. Dozer már évek óta személyesen is ismeri cyberharcos-társait, noha az ország különböző pontjain élnek. Elmondása szerint az internet és a játék segítségével napról napra új barátokra talál, akikkel az élet más területein is sokszor támogatják egymást.

A magyar válogatott a következő versenyszámok győztesei közül kerül ki:
  • Half Life: CounterStrike: csapat (5 vs 5)
  • StarCraft: BroodWar: egyéni
  • Unreal Tournament 2004: egyéni
  • WarCraft III.: Frozen Throne: egyéni
  • FIFA Soccer 2004: egyéni

    "Az elmúlt négy év alatt többek között a WCG-nek is köszönhetően a számítógépes játékipar jól jövedelmező üzletággá fejlődött, és Dél-Koreában a számítógépes játékok már egyfajta nemzeti sporttá váltak. Hasonló trend észlelhető hazánkban is, bár a világbajnokságon eddig elért legjobb eredményünk egy 12. hely volt. Hazánkban elsősorban a 14-25 közötti korosztály tagjai foglalkoznak rendszeresen a számítógépes játékokkal, de a WCG történelme során a legfiatalabb résztvevő 8, míg a legidősebb 62 éves korában csatlakozott hozzánk" - mondta Szigetvári József, az IDG Magyarországi Lapkiadó Kft. lapigazgatója, a verseny egyik szervezője.

    "A Samsung büszke arra, hogy világszerte támogatja a digitális szórakoztatás egyik legizgalmasabb eseményét. Úgy gondoljuk, hogy a rendezvénysorozat túlmutat a videojáték-kultúra középpontba állításán. Vállalatunk a bajnokság megrendezésével hozzájárulhat a világ fiataljainak nyelvi és földrajzi akadályoktól mentes békés egymás mellett éléséhez és barátságához" - tette hozzá Tarlacz Zoltán, a Samsung Electronics Magyar Rt. marketingigazgatója.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    • Wing Rockling #2
      Ajánlottam is hogy megnyerjék
    • Punkerwork #1
      Grat nekik