Berta Sándor

Film készül a Metroidból

Szinte egymást érik a híres videojátékokból készülő filmek, ezek száma hamarosan még egy alkotással gyarapodni fog. A legújabb megfilmesített játék a Nintendóra írt Metroid, amelyet nem akárki fog filmvászonra vinni, hanem maga John Woo.

Néhány éve afféle "divathullám" hódít világszerte, gondoljunk csak a Tomb Raider, a Final Fantasy, vagy a Mortal Kombat filmadaptációjára. A recept egyszerű: Végy egy sikeres játékot, amelynek izgalmas és érdekes a története, kérj fel néhány neves színészt és máris kész az új, kasszasikert hozó film. A Samus nevű fejvadásznőről szóló, az ő kalandjaiba bepillantást nyújtó Metroid játék legutóbbi változata Metroid Prime néven hódította meg a GameCube-tulajdonosok szívét.


A legújabb hírek szerint ennek a játéknak a filmjogait szerezte meg John Woo. Az még egyelőre nem dőlt el, hogy a szakember csak producere lesz az új műnek, vagy esetleg elvégzi a rendezői feladatokat is. A film várhatóan 2006-ban kerül majd a mozikba, a főszereplő neve egyenlőre nem ismert. Az mindenesetre már most biztos, hogy 2006-ban nem egy "tucatfilm" kerül majd a filmvászonra, erre a garancia maga John Woo. Munkásságát Hongkongban kezdte, és az évek folyamán több, mint 30 filmet készített, amelyek mind a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek Ázsiában és mindenki elismeréssel beszél ezekről az alkotásokról. A magyar nézők is találkozhattak már a később az Egyesült Államokba költözött John Woo "keze munkájával". A Mission: Impossible II vagy az Ál/Arc címek bizonyára minden moziszerető fülében ismerősen csengenek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KILLER2 #13
    Hír is van a filmről vagy cask topic nyílt neki? Nagyon kihalt ez a hely. Amúgy ha filmről van szó akkor mér a játék híreknél van?
  • en99 #12
    Na és ha már erről szól a fórúm akkor mikor lesz kész a film?
  • jeva #9
    ennyi hujeseget 1 rakason .. pl. 1 filmrendezo miota vesz meg jogokat? .. ketrec jozsi nyomott ilyen jo kis forditasokat ;)
  • Sephi #7
    Ja ez mar emgint egy tipikus "csak irom de nem is tuti hogy jo e" beidezes volt.

    A Metroid orok Nintendo-s...
  • mb66 #6
    "de a játék már több konzolon is sikert aratott, így nem csak a Nintendóra volt elérhető.."

    na ez egy nagy kamu, majd pont egy N belső fejlesztésű game fog más gépre megjelenni...
  • Cat #3
    john woo ról nekem az észnélküli lövöldözés jut eszembe...
  • Tibre #2
    legjobb konzol fps játék
  • SoDI--- #1
    ez mi?
    még sose hallottam róla...