Dojcsák Dániel

Nem kompatibilis egymással az UT2003 és 2004

Tim Sweeney, az Epictől bejelentette, hogy a hálózati kód változása miatt az Unreal 2003 és Unreal 2004 nem kompatibilis egymással.

A mod készítőknek küldött emailben tegnap az Epic Megagames alapító-elnöke Tim Sweeney felfedte, hogy az UT 2004 hálózaton nem tud együtt működni a korábbi verzióval.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

"Eredetileg azt terveztük, hogy majd támogatják egymást" - nyilatkozta Sweeney. "A hálózati kódolás oly mértékben változott meg a szükséges sávszélesség csökkentése, a járművek támogatása és a teljesítmény növelése érdekében, hogy nem tudtuk megtartani a kompatibilitást a két játék között".

A rajongók vegyes érzelmekkel fogadták a hírt. Néhány UT fórumban dühös megnyilvánulásokkal reagáltak arra, hogy az UT 2003-as szervereken nem tudnak majd játszani. Sweeney szerint minden szerver a közösségre épül, és éppen ezért az admin döntése, hogy tovább futtatja a régi szervert, az új 2004-es szervert indítja el, vagy éppenséggel valamilyen formában mindkettőt támogatni fogja különböző portokon.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Mások véleménye szerint mivel a legtöbb szerver és mod át fog térni az új verzióra, ezzel rákényszerítik majd a játékosokat, hogy megvegyék az új terméket is. Erre reagálva Sweeney azt mondta, hogy nem kell aggódni, hiszen az 1999-ben megjelent eredeti Unreal Tournamenthez még mindig 2800 szerver futtatja a régi verziót, tehát emiatt valószínűleg nem kell aggódni. Amíg van aktív játékos közösség, addig az adminok nem allítják le a szervereket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MerlinW #15
    Csatlakozom, 1200-es P3 GFFX5600 1024ben ful grafon megy jól
  • HuAn82 #14
    Nem a géped kevés hanem te vagy láma! Anno még egy szutyok GF4Mx-en is elment gond nélkül.
  • SinClaiR #13
    Hát nekem 1800+ radeon 9000 húzva, és átlag 60 fps.. és nem lebutítva
  • bandia #12
    Fasza ez a játék, nekem nagyon bejön, csak az a baj, hogy még az 1500 Mhzes Radeon 9600 as gépemen is szaggat...Jó, már nem a mai gyerek ez a gép, de azért a Radeon 9600 on nem kéne szaggatnia... Vehetek egy újabb procit, meg miegyéb..Na nem..Kár hogy ilyen nagy a gépigénye...Amúgy pöpec
  • SinClaiR #11
    És a számlát kell majd vajh vinni? (mert az nincs meg) vagy elég ha viszem a dobozt, hogy tessék ittvan nekem megvan eredetiben?:) Szerintem a számlát, vagy hasonló, és akkor buktam :(
  • SinClaiR #10
    Én igazi hülye UT fan vagyok, ugyhogy megint az lesz mint tavaly, ha már nem lehet majd kapni tesco gazdaságos kiszerelésben, megyek ki ausztriába, és megveszem jó pénzért többedmagammal:)
  • cifuatwork #8
    Naja, csak éppen igértek valamit a fejlesztők. És erre közlik, hogy mégse úgy elsz, ahogy igérték. Ez pedig nem túl szimpatikus húzás...
  • Dikkma #7
    Akkor is adnak vissza pénzt a 2003-ból a 2004-hez (vagyis kevesebbe kerül, na) úgyhogy mindegy ilyen szempontból a kompatibilitás.
  • HuAn82 #6
    "Max ha találsz nulla vagy egy crackelt servert. "

    LOL! Lesz (van) ott több is...
  • Darth Sith #3
    majd leiratom vmelyik UT fan ahverommal.. :)