Ötvös Tibor

Mostantól csak mobilokra jön Command & Conquer?

Az Electronic Arts frissen bejelentett Command & Conquer játéka is csak mobilokra jön.

Nem csak a THQ Nordic rendelkezik klasszikus címekkel, hanem más, nagyobb kiadók is. Ilyen az Electronic Arts, aki azonban az előbb említett kiadótól eltérően nem igazán használja ezeket az IP-ket. A Command & Conquer egyike ezen franchise-oknak, de a 2010-es Tiberian Twilight óta csak egy MMORTS és egy mobilos játék jött.

A Gamescomon ma kint volt ismét a franchise, hiszen bemutatkozott a Command & Conquer: Legions, mely sajnos ismét csak mobilokra jön. A játékban egy új történeti vonalat és szereplőket, valamint átalakított stratégiai játékmenetet kapunk. A fejlesztés a Level Infinite végzi, akik egyébként az Assassin's Creed: Jade-n is dolgoznak. A megjelenés valamikor idén várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • wraithLord #5
  "Amit eleve mobilra találtka ki, az teljesen jó mobilon."

  Alapból a kézben tartós kicsi képernyő a gondom. Persze a képtapicskolás is, de az megoldható kontrollerrel. Van is, de az is csak minimálisan orvosolja a gondomat.
  Nem az a baj, hogy van olyan játék, amit nem lehet rajta rendesen játszani, hanem semmit nem akarok rajta játszani. :D
 • takysoft #4
  "kijött a Google Play Games Windows-ra"
  Hát az még akárhová mehet, de a jelenlegi pár ezer játékkal nem lesz nagy siker... főleg, mivel egyik kedvencem sincs benne.

  "egyszerűen a formátum miatt (rühellek hordozható eszközökön játszani)"
  Játéka valáogatja. Amit eleve mobilra találtka ki, az teljesen jó mobilon.
  Nagy favorit pl a Devil's Attorney. Zseniálisan jó kis játék.
  Másik a Middle Manager of Justice, de azt nyilván baszták frissíteni androidon.... apk-ból még bárhol megtalálod azért :)

  Nyilván az ilyen 3D-s RPG-ket förtelem játszani, shootert még inkább.
  De a kvízjátékok... sőt, akár point&click kalandjátékok is remekül működnek. ScummVM-el még a nem mobilra tervezett darabokkal is el lehet lenni :D
 • wraithLord #3
  Úgy értem, hogy nem érdemes ilyen játékot fejleszteni, mert nincs belőle bevétel.
  Nem úgy, hogy már nincs jó játék a műfajban.
 • Kissssss0 #2
  "Az RTS műfaj nagyjából halott sajnos..."

  azért vannak még próbálkozások, tempest rising mondjuk egynek.
 • wraithLord #1
  Már hivatalosan is lehet androidos játékokkal Windowson játszani, mert tavaly kijött a Google Play Games Windows-ra (igaz, még béta).
  Én ugyan mobilon nem vagyok hajlandó játszani egyszerűen a formátum miatt (rühellek hordozható eszközökön játszani), de ha esetleg valami véletlen folytán kijön androidra valami normális játék, akkor azzal már lehet játszani gányolásmentesen is PC-n.

  Az RTS műfaj nagyjából halott sajnos... persze, hogy nem jön semmi PC-re. Mondjuk csinálhatnának C&C RPG/shooter/kalandjátékot is (khm, Renegade), azok most jól mennek, nem muszáj minden IP-nél leragadni egy műfajnál, pláne, ha az a műfaj már nem igazán rúg labdába, viszont a franchise igen.
  Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2023.08.26. 19:12:02