Ötvös Tibor

Mozgásban a Command & Conquer Remastered

Végre megmutatta magát a felújított Command & Conquer.

A Command & Conquer és a WarCraft háborújáról szólt a 90-es évek RTS közege, de mára egyértelművé vált, ki a győztes. Míg utóbbi a mai napig népszerű, addig előbbit szép lassan sikerült nevetség tárgyává tenni a sok félresikerült folytatással. Mindenesetre tavaly bejelentették, hogy a franchise elindulásának 25. évfordulójára feldolgozást kap az első fejezet.

Ma pedig végre azt is láthatjuk, hogyan néz majd ki a feljavított grafika mozgásban. Sajnos egy viszonylag rövidke videó érkezett csak a Command & Conquer Remastered címet kapott bejegyzéshez, de már ebben is látható a változás. A teljes videó is érkezik hamarosan, a program pedig elvileg az idén jön.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andrevv #7
    Csak mint érdekesség, a Dune II-nek is van "remaster"-je :)
    http://dunelegacy.sourceforge.net/website/news.html#2016-09-04-00-00-00
  • wraithLord #6
    Az egy évvel később jött ki, mint a Dune II. Bár lehet hogy nem erre céloztál azzal, hogy mi "volt" a Cannon Fodder, azt esetleg ki lehetne fejteni csillagcsillagcsillagozás helyett.
    Ráadásul az első RTS-t a 70-es évek vége felé kell keresni. A Dune II előtt volt olyan 20-30 RTS.
    Ha esetleg nem tűnt volna fel, nem azt írtam, hogy a Dune II az első RTS.
  • wraithLord #4
    Rá sem szoktam. A büdös életben semmit nem rendeltem még elő, és a legtöbb játékomat évekkel később olcsón veszem meg. És akkor is játszom vele először. Nem sietek, csak néha veszek meg valamit megjelenéskor.
    A WC3-nál gondolkoztam csak el rajta, mert kiadás után Blizzardhoz híven biztos drágább lesz, és ez WC3 az összes kiegészítővel, csak jobban néz ki, szóval miért ne...

    @molnibalage83: ...Volt C64-em (Vagyis van.) Már C64 előtt is volt jó néhány, és C64-re sem csak egy hidegháborús RTS volt, hanem kismillió más is.
    Azért írtam, hogy "ezt a fajta" (a klasszikus C&C-féle) RTS-t, és nem úgy általában az RTS-t. Próbálkoztak már mindenféle játékmechanikával, és jelenleg is van sokféle játékmechanika RTS-re. Pl. a Populous, a Settlers, a CoH vagy W40k-féle, de ott van a Total War is, habár az inkább hibrid.
  • molnibalage83 #3
    Inkább tette ismertté a koncepciót. Mert RTS már C64-es is volt. Igen, volt, egy hidegháborús játék.
  • csigacola #2
    Ne rendeld meg előre,erről már jó lenne leszokni.Így csinálnak hülyét belőlünk állandóan.Mindenkinek le kellene szokni arról,hogy előre rendelik a játékot.
  • wraithLord #1
    Hát amennyi Warcraft játékot csináltak, nem igazán lehet mondani, hogy a mai napig. :D Az utolsó Warcraft a 3 volt, C&C-ből pedig van kb. 10 rész/játék (C&C, Red Alert,Generals), a sokszor standalone kiegészítőket itt se számolva, különben kb. 2x ennyi lenne. :D
    Ami nevetséges volt, az max az utóbbi 2 próbálkozás (ezeket bele se számoltam az előbb), amiből az egyik egy browseres játék volt, a másik meg egy mobiljáték. Esetleg a Red Alert 3 enyhén félresikerült... :D

    Különben is, a Westwood alapozta meg ezt a fajta RTS-t a Dune II-vel, csak hogy helyére rakjuk a dolgot.

    Amúgy én mind a kettőt nagyon szeretem, nálam nem versenyeznek. A Warcraft 3 Reforged, a C&C Remaster és a Red Alert Remaster is must buy lesz. :)