SG.hu

Kézikonzolt ad ki a Sony, amin PS5 játékokat lehet streamelni

A Sony 8 colos méretű, még idén érkező "Project Q" elnevezésű hordozható eszközével Wi-Fi-n keresztül játszhatunk.

A Sony hivatalosan is megerősítette, hogy egy PlayStation kézi vezérlőn dolgozik, amivel könnyebben játszhatjuk a PS5-ös játékainkat. A projektet a mai PlayStation Showcase-en jelentették be, és a Project Q nevet kapta. "Egy olyan dedikált eszközt fogunk piacra dobni, amellyel bármely játékot streamelhetsz a PS5 konzolodról a Remote Play segítségével Wi-Fi-n keresztül" - mondta Jim Ryan, a PlayStation főnöke az eseményen. "A 'Project Q' munkanevet kapott eszköz 8 hüvelykes HD képernyővel lesz szerelve és a DualSense vezeték nélküli kontroller összes gombjával és funkciójával rendelkezik."

Pontosabban, a Sony sajtóközleménye szerint LCD képernyő lesz benne, és akár 1080p és 60fps sebességgel futtatja a játékokat Wi-Fi-n keresztül. A DualSense adaptív ravaszait és haptikus visszajelzéseit is tartalmazni fogja és még az idén megjelenik. A Sony prezentációjának alján található apró betűs rész szerint a Q-n játszható játékokat magára a PlayStation 5 konzolra kell telepíteni - a jelek szerint egy PS5 konzol társának tervezték, nem pedig olyannak, ami natívan játszana játékokat, mint egy Steam Deck vagy egy telefon, vagy akár a felhőből streamelné azokat.


A Sony az egyik legelső cég, amelyiknek van felhőalapú játékszolgáltatása, és amit jelenleg úgy tűnik, hogy átdolgoznak, így lehetséges, hogy a Q egy későbbi időpontban a felhőalapú játékra is alkalmas lesz. Furcsa lenne kihagyni azokat a szolgáltatásokat, amelyekkel a Sony több pénzt keres. A cég rövid bemutatója nem tért ki arra, hogy a Q segítségével lehet-e majd játékokat streamelni utazás közben - a Sony Remote Play támogatja a mobiltelefonos kapcsolatokat, bár ehhez azon hotspotot kell indítani, mivel csak Wi-Fi van benne.

A Project Q-val a Sony a kéziszámítógépek növekvő népszerűségére reagál. A Nintendo Switch abszolút kasszasiker volt, de az olyan újabb belépők, mint a Valve Steam Deckje és az Asus ROG Ally lehetővé teszik, hogy az öregedő Switchnél modernebb játékokat játszhassunk újabb hardvereken. Klasszikus Sony-s húzás, hogy a Project Q-nak is megvan a maga furcsasága, hiszen csak Wi-Fi-n keresztül képes streamelni a játékokat. A Remote Play kipróbálásához, és a PS5-ről való streameléshez nem kell megvárni a Sony kézikonzolját, mert a legtöbb okostelefon képes erre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #1
    "A Project Q-val a Sony a kéziszámítógépek növekvő népszerűségére reagál."

    Nem nagyon értette meg a lényeget a cég...
    Fura, mert a PSP meg a Vita nem volt rossz irány.

    De ez azért borítékolhatóan nagyot fog pofára esni. Semmi értelme ennek a baromságnak :D