Gyurkity Péter

Visszatér a GoldenEye 007

A klasszikus játék két eltérő konzolon válik most elérhetővé, az új technológiák támogatásával.

A régi játékok felélesztése, valamint azok hosszú szünet utáni folytatása izgalmas témának számít a kategórián belül, nem véletlen, hogy valódi dráma alakult ki a Monkey Island folytatása körül. Most egy másik jól ismert nevet hoznak vissza, évekig tartó vitát zárva le.

A James Bond-franchise kapcsán évekkel ezelőtt írtunk arról, hogy az IO Interactive dolgozott új játékon, azóta azonban nagy csend honolt a cég háza táján. Ezt törte meg a napokban a Nintendo (és a Microsoft), hiszen a hivatalos csatornákon keresztül közölték, hogy valóban visszatér a GoldenEye 007, amely annak idején igencsak nagy népszerűségre tett szert a Nintendo 64 felhasználói körében. A kalandjáték most a Nintendo Switch, valamint az Xbox One és az Xbox Series X és S típusokon válik elérhetővé, ám a funkcionalitás nem lesz teljesen egységes.


A Nintendo megoldását használók a Switch Online + Expansion Pack megléte esetén férnek majd hozzá a részben felújított alkotáshoz, amely támogatja a nagyobb felbontásokat, az eredeti egyjátékos módot, valamint a helyi, osztott képernyőt kínáló, illetve az online többjátékos menetet is. Az Xbox-vonal rajongói ezzel szemben az Xbox Game Pass katalógusában találják azt meg, bár a Rare Replay-csomag birtokában szintén ingyenesen hozzáférünk majd a játékhoz. Érdekes módon itt az online többjátékos mód hiányzik a felsorolásból, cserébe viszont némileg jobb megjelenítést kapunk, a 16:9-es képarány, valamint a 4K Ultra HD-felbontás támogatásával.

A játék péntek (január 27.) óta elérhető, ez várhatóan sokak számára okoz majd örömet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #1
    Na oszt PC? :)