Gyurkity Péter

Folytatódik a dráma a Monkey Island körül

A játékosok egy részének nem tetszik az új stílus, mások alig várják a jövevényt.

Nem is olyan régen mi is írtunk arról, hogy a jelek szerint egy újabb epizód van készülőben, amelyet ismét az eredeti alkotók dobnának össze. Ez a jelek szerint rögtön megosztotta a rajongókat, a dráma pedig az elmúlt hetekben is folytatódott, ami valószínűleg elveszi a fejlesztők kedvét a további erőfeszítésektől.

Ahogy azt megjegyeztük, a Ron Gilbert által vezetett kisebb csapat annak idején az első két játékot (The Secret of Monkey Island és Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge) dobta össze, ezt követően ő lelépett a színről, majd pedig több újabb alkotás bukkant fel, már jóval kisebb visszhangot váltva ki. A franchise jogai ezután (a Lucasfilm 4 milliárd dollárra rúgó felvásárlása révén) a Disney tulajdonába kerültek, idén áprilisban viszont maga Gilbert osztott meg egy rövid videót a készülőben lévő friss fejlesztésről, amit eleinte sokan viccnek véltek. A napokban egy újabb teaser bukkant fel, ebben már a játékmenetet is szemügyre vehetjük, a felhasználói visszajelzés azonban még mindig vegyes, sokan élesen kritizálják a kialakítást, míg mások pusztán játszani akarnak.


A kritikusok egy része kifejezetten erős szavakkal illette a készülőben lévő alkotást, ami már másokból is komoly reakciókat váltott ki. Amíg Gilbert saját elmondása szerint szándékosan provokatív, sokkoló, valamint váratlan húzásra szánta el magát, legalábbis a dizájn terén, ez éppen a fanatikus rajongók egy részéből váltott ki éles ellenérzést, amit ő elszomorítónak tart. Saját blogján ezt követően eltüntette a hozzászólásokat (amelyek egy része gyakorlatilag káromkodásból állt), majd pedig utolsó bejegyzését, amelyben leszögezte, hogy innentől kezdve hallgatni fog a játék kapcsán.

Mások eközben arra emlékeztetnek, hogy annak idején a Day of the Tentacle is alaposan eltért a kinézet terén az első epizódtól (Maniac Mansion), ennek ellenére a folytatás mégis sikeres volt – meglátjuk, ez mennyiben lesz most így.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!