Gyurkity Péter

30 millió fő felett jár a Steam

Ennyien voltak egyszerre a platformon a hétvégén, ami a PC-piacnak is jól jöhet.

A Valve megoldásai meglehetősen gyakran szerepelnek lapunk hasábjain, ami az elmúlt hónapokban elsősorban a Deck megjelenésének és terjeszkedésének volt köszönhető. Ez utóbbi fejlesztés immár korlátozás nélkül elérhető, eközben azonban a jól ismert szoftveres platform is új rekordot állított fel, ami az ünnepi időszak közeledtét jelzi.

A Steam saját adatbázisában a szokásos havi összegzések mellett most azt láthatjuk, hogy az elmúlt hétvégén már a 30 milliót is meghaladta az egyszerre jelenlévő felhasználók száma, amire korábban nem volt példa. Legutóbb idén márciusban jártak nagyon közel a fontos mérföldkőhöz, ezután azonban megérkezett a jóval kellemesebb időjárás, amely az északi féltekén a kuckók elhagyására, a szabadban való időtöltésre ösztökéli az embereket, még az utóbbi évtizedekben végbemenő tömeges „zombulás” ellenére is. Most már erősen közeledik a hidegebb időszak, ami sokakból a PC-hez való visszatérést váltja ki, valószínűleg ennek is köszönhető az emelkedő trend.

Az idei hétvégéken amúgy jellemzően 27 és 29 millió fő között mozgott az aktív létszám, legalábbis ami a platformon egyszerre jelenlévő felhasználókat illeti. A mostani új rekord nyilván az ilyenkor szokásos kikapcsolódás eredménye, de a közösen játszók mellett nyilván sokan böngészték az oldalt további alkotások után, miközben mások már a vásárlás folyamatát hajtották végre. A növekvést mutató számok mindenképpen jó hírnek számítanak a PC-piacon, amellyel kapcsolatban nemrég már a nagy esésről írhattunk, az ünnepi időszak pedig nagyot lendíthet az eladásokon, mielőtt megérkezik a következő nagy válság. Igaz, a mostani adatok már a konzolok és a streaming előretörését mutatják, ami szintén fontos részlet.

Meglátjuk, az év végén mennyiben tudja majd növelni a létszámot a Steam, ezzel várhatóan nem lesz különösebb gondjuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Zsombor99 #4
  Én is Steam felhasználó vagyok, a pénzért vett játékaim is csak onnan vannak.... ☺
 • Tetsuo #3
  Az új videókártyák felfűtik az egész házat.
 • Renata100 #2
  Csak figyelj a rezsire, ne legyen túl magas :D
 • Dodo55 #1
  "Most már erősen közeledik a hidegebb időszak, ami sokakból a PC-hez való visszatérést váltja ki"

  Igen, én is azzal szoktam fűteni a szobámat