Gyurkity Péter

Könnyebben navigálható a Steam adatbázisa

Az új frissítés korábbi kereséseink és találataink alapján válogatja ki a számunkra érdekes címeket.

A Valve kapcsán alig néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy már 5 ezer játékot támogat hivatalosan a cég saját konzolja, a katalógus pedig folyamatosan bővül. Most a jól ismert weboldal kapott egy további frissítést, amely alaposan átszabja a kinézetet, miközben könnyebbé teszi a keresést.

A hivatalos oldalon közzétett bejegyzésben arról olvashatunk, hogy elsősorban a kereséseket igyekeznek kényelmesebbé tenni, ennek érdekében pedig nemcsak pusztán a weboldal külalakját, de a keresési motort is alaposan átszabták. A főoldalt megnyitva rögtön szembetűnik, hogy az egyes játékokat immár nagyobb, átfogó kategóriákba sorolva találjuk meg, vagyis az eltérő kategóriákban kutathatunk a számunkra érdekesnek tűnő alkotások után. Legalább ilyen fontos azonban, hogy a keresések során figyelembe veszik a korábban általunk használt kulcsszavakat és a kapott találatokat, ezáltal igyekeznek kitalálni, hogy mi lehet számunkra igazán érdekes, ezzel egyben pontosabb eredményeket közölve – legalábbis ez lenne a cél.

A kiválasztott kategóriára kattintva az azon belül legnépszerűbbnek bizonyuló játékokat sorolják előre, ami nem túl meglepő. Ehhez fontos metaadatok társulnak, amelyek segítenek megmagyarázni, hogy miért lehet számunkra érdekes az adott cím, de a további füleken keresztül jóval szűkebbre szabhatjuk a listát, aszerint hogy éppen mi után kutatunk, legyen szó a nyitott világokról, vagy éppen a játékvezérlőket megfelelő módon támogató fejlesztésekről. Külön szekcióban sorolják fel a nemrég frissített játékokat, ami szintén megkönnyítheti a sokak által vágyott frissítések, új alkotások, valamint DLC-k felkutatását.

A most mindenki számára elérhető kinézetet korábban már a nyári vásár alatt is felvillantották, a jelek szerint ez most már végleges lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!