Gyurkity Péter

Új DualSense-vezérlőt mutatott be a Sony

Ez több friss funkcióval, valamint további kiegészítőkkel fut be, a riválisra hajazó kivitelben.

A Sony várható fejlesztései kapcsán eredetileg hónapokkal ezelőtt merült fel, hogy ezek között további kontrollerek is felbukkanhatnak. Az év elején még a PlayStation VR2 bemutatkozásáról írtunk, ezután a Pro-vezérlők piacra dobása merült fel, most azonban valóban lerántották a leplet egy új vezérlőről, amelynek fontosabb részleteit is elárulták.

A PlayStation hivatalos oldalán közzétett bejelentésben a DualSense Edge névre keresztelt vezérlő bemutatkozásáról olvashatunk. Ez már több tekintetben is az Xbox Elite-vonal képviselőire hasonlít, a vezetéknélküli típus ugyanis jobban egyedire szabható, további kiegészítőket kínál, a listán pedig a könnyen eltávolítható és ezzel egyszerűen cserélhető analóg stick is helyet kapott, ami különösen a minden márkát érintő jelenlegi problémák miatt tűnik vonzó opciónak. A további komponensek pontos árazását egyelőre nem közölték, viszont mindenképpen fontos részlet, hogy ezen modulok viszonylag nagy számát teszik majd elérhetővé a piacon.


A kontroller hátoldalán egy többállású kapcsoló helyezkedik el, ezt saját ízlésünk szerint konfigurálhatjuk. Ez utóbbi opció az ezt kiegészítő két további hátsó gomb esetében is megjelenik, a szoftveres oldalon pedig a stick érzékenységét, valamint a gombok pontosabb beállításait találjuk meg. Egy további, Fn-gombot is elhelyeztek a megoldáson, ehhez saját kezelőfelület társul, amelyen keresztül gyorsan és egyszerűen váltogathatunk a különböző profilok között, de a hangerőt és egyéb opciókat is módosíthatunk ennek segítségével. A DualSense esetében megszokott funkciók, így például a haptikus visszajelzés, valamint a külső forma megmarad, a vezetéknélküli kivitel mellé USB-C társul.

A pontos megjelenési dátum és a tervezett ár még nem ismert, ezeket később árulják majd el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!