Gyurkity Péter

Mobilra jön a Total War: Medieval 2

A klasszikus stratégiai játék mindkét nagy mobilos platformon elérhetővé válik.

Az utóbbi hónapokban több alkalommal olvashattunk jól ismert játékok Androidra és iOS-re történő portolásáról, eközben pedig már tavaly megtudtuk, hogy a Sega elkezdte a Total War-sorozat felújítását. A mostani hír alapján egy klasszikust tesznek elérhetővé a hordozható készülékeken, egyetlen nagyobb módosítással.

A Feral Interactive hivatalos oldalán találjuk meg a fontosabb részleteket, ami annak köszönhető, hogy ez a stúdió végezte el korábban a Total War: Rome áthozatalát, vagyis az ő munkájuk révén vált ez utóbbi játék elérhetővé az Androidot és az iOS-t futtató kütyükön. A Sega bejelentése alapján most a Medieval II van soron, ami azért érdekes lépés, mert a klasszikus, valósidejű stratégiai játék eredetileg még 2006-ban jelent meg PC-re, az azóta eltelt időszakban pedig (a sorozat számos egyéb tagjával együtt) komoly kompatibilitási gondok merültek fel, ami alaposan megnehezíti ezen címek futtatását. A jelek szerint az okostelefonokon és táblákon nemsokára jóval könnyebb dolgunk lesz, hiszen mindkét fontos platformon megjelenik a játék, amely az ígéretek alapján egyetlen komoly változtatással fut majd be.
* A Feral munkatársai a jóval kisebb kijelzők miatt a kezelőfelületet alakították át, hogy megelőzzék a felhasználói élmény komoly degradálódását. Ennek alapján arra számíthatunk, hogy a vezérlés lesz alapvetően eltérő a megszokottól, minden egyéb részlet és funkció viszont marad változatlan, vagyis többnyire a klasszikus élményt kapjuk majd meg, már amennyiben valóban jól sikerült a portolás. A játék 15 dollárba kerül majd, ez egyelőre az előzetes regisztráció révén lefoglalható, amelynek révén a megjelenés pillanatában értesítőt kapunk majd a Google vagy az Apple jóvoltából.

A debütálás a hír alapján mindkét platformon április 7-én esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!