Gyurkity Péter

Búcsúzik a Wii U és a 3DS e-boltja

Több lépésben búcsúznak az érintett platformok, ezzel számos régi játék veszhet el.

A napokban számoltunk be arról, hogy hamarosan megérkezik a Switch Sports, amely az eredeti, a korábban szintén nagyon népszerű Wii-konzolra megjelent fejlesztést követi a sorban. A Nintendo most két e-bolt fokozatos kivezetését jelentette be, ezzel követik az eredeti menetrendeket.

A hivatalos bejelentésben arról olvashatunk, hogy a Wii U és a Nintendo 3DS kapcsolódó szoftverboltját május 23-tól kezdik el kivezetni, ez azonban több lépésben történik majd meg, ahogy egyre több funkciót vesznek el a meglévő felhasználóktól. A fenti dátumtól, az első lépésben, már nem használhatunk bankkártyákat az eShop-fiók feltöltésére, augusztus 29-én pedig jön a következő mérföldkő, onnantól kezdve már az eShop-kártyákat sem használhatjuk majd erre a célra, bár a különböző letöltési kódokat továbbra is felhasználhatjuk majd, egészen jövő márciusig.

Az egyes tartalmak megvásárlása szintén elérhető lesz ezen dátumig, vagyis még több, mint egy éven keresztül felhasználhatjuk a meglévő egyenlegeket, ezt követően viszont a korábban feltöltött pénzeket kizárólag a Switch-konzolon keresztül költhetjük majd el. A menetrend ugyanúgy érinti a StreetPass Mii Plaza, a Theme Shop és a Nintendo Badge Arcade alkalmazását is, viszont a jövő márciusi határidőt követően a korábban megszerzett tartalmakat újból letölthetjük, ezek esetleges frissítéseit pedig szintén beszerezhetjük majd, miközben maga az online játék, annak funkciója nem lesz érintett a fenti változásokban. Az újabb tartalmak megvásárlása, valamint a demók és a free-to-start szoftverek letöltése válik majd elérhetetlenné, ami viszont felveti a régi játékok legális beszerzésének kérdését.

Ez utóbbi nem nagyon izgatja a céget, ezt ők kizárólag a Switch Online keretein belül biztosítanák, ami viszont komoly korlátokat hoz magával, hiszen jelen pillanatban mintegy 130 ilyen klasszikus alkotás elérhető a csomagon belül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!