Gyurkity Péter

Több nagy felvásárlás jön a játékok piacán

Erre készülnek ugyanis a komolyabb kiadók, akiknek bőven maradt még pénzük.

A Microsoft után a napokban a Sony jelezte, hogy jelentős lépésre készül, amelynek részeként megveszi a Bungie-t. Elemzők szerint idén folytatódni fog a felvásárlások sorozata, nagyon úgy néz ki, hogy többek között az EA is követné a példát.

Ezúttal a The Game Awards házigazdája, Geoff Keighley, tett közzé egy rövid Twitter-bejegyzést, amelyben azt vetíti előre, hogy az idei évben további felvásárlások jöhetnek, mégpedig igencsak komoly összegeket mozgatva meg a kiadók között. Felmerül, hogy a Bungie megszerzése után a Sony újabb hasonló lépésre szánná el magát, a lehetséges célpontok között olyan nevek szerepelnek, mint a Ubisoft, a Konami, a Square Enix, a Capcom, valamint a Sega, míg a Microsoft valószínűleg kénytelen lesz megvárni, amíg lezárul az Activision megszerzése, hiába van ugyanis jóval több pénze a redmondi cégnek erre a célra, meg kell várniuk a szabályozó hatóság jóváhagyását. Azt persze még nem tudjuk, hogy mely szereplők lennének hajlandók egy jóval nagyobb entitás részeként tovább élni, viszont néhány hónapon belül megismerjük majd a következő lépéseket.

Az Electronic Arts szintén most tette közzé saját pénzügyi jelentését, az ezt követő szokásos befektetői ismertető során azt is elárulták, hogy a Need for Speed folytatása mellett 3-4 jelentősebb címről nem tettek eddig említést, vagyis házon belül még akadnak további érdekes projektek. Ugyan a Battlefield 2042 nem hozta a tőle várt számokat, ezt hamarosan további javítások követik majd a DICE részéről, viszont további opciókat is szeretnének megvizsgálni, a listán pedig ezek között a további felvásárlások lehetősége is szerepel. Egyelőre még gondolkodnak a kérdésen, valószínűleg nem kell azonban sokáig várnunk arra, hogy felbukkanjanak az első nevek ezzel kapcsolatban.

Korábban az Activision első embere is megemlítette az EA érdeklődését, ezt viszont nyilván egyéb alternatívák követik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!