Gyurkity Péter

Új stúdióval bővít a Gearbox

A cél a meglévő franchise-ok folytatása, több új játékra számíthatunk.

A Gearbox Software kapcsán a nyár elején arról írtunk, hogy egyik legismertebb fejlesztésük, a Borderlands, mellékágat kap, viszont ezt megelőzően már azt is bejelentették, hogy új tulajdonos szerezte meg a céget. Most Montréalban nyitnak újabb stúdiót, a jövőben a meglévő címeket bővítenék tovább.

Még április elején jelezte a fejlesztő, hogy a svédországi központtal rendelkező Embracer Group véglegesítette az év eleje óta tervezett felvásárlást, ennek következtében a jövőben a számos másik kiadót birtokló csoport hozza majd meg a legfontosabb döntéseket. A lépés eredményeként olyan jól ismert nevekkel szerepelnek egy csapatban, mint a Koch Media, a Saber Interactive, valamint a THQ Nordic, a hangsúly azonban nyilván továbbra is a meglévő franchise-okon lesz, vagyis arra számíthatunk, hogy a Borderlands és a Duke Nukem kap majd folytatásokat, amiben többek között az új stúdió játszik majd fontos szerepet.

A most közzétett hivatalos bejelentésben arról tudósítanak, hogy a montréali helyszín nemcsak 250 új munkahelyet és egy viszonylag komoly (nagyjából 200 millió kanadai dolláros) befektetést jelent a városnak és a környéknek, de egyben a felhasználók (játékosok) meglévő erős igényeinek kiszolgálásában is nagy segítséget nyújt majd, amiben jelentős mértékben építenek majd az első, québeci stúdió tapasztalataira. A csapat vezetését két, komoly múlttal rendelkező személyre bízzák, Sébastien Caisse és Pierre-André Déry hosszú évek óta jelen van az iparágban, a stúdió pedig a Borderlands kibővítésén, valamint teljesen új játékokon dolgozik majd.

Jelen pillanatban a most létrehozott állások feltöltése zajlik, a munkálatok hamarosan elkezdődnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!