Gyurkity Péter

Az Xbox 20 évét ünnepli a Microsoft

Mégpedig egy online múzeum elindításával, amely a fontosabb pillanatokat mutatja meg nekünk.

A redmondi cég saját konzolos platformja kapcsán a napokban számoltunk be arról, hogy az Xbox Cloud Gaming konzolos megjelenéséről adtak hírt a hivatalos oldalon, ezzel a felhő-szolgáltatás végre a saját készülékeken is elérhetővé vált. Eközben régi játékokat is áthoztak az új típusokra, de a család elindulásának 20. évfordulóját másképpen is igyekeztek megünnepelni.

A Microsoft ez utóbbi részeként egy online múzeumot is elindított, amely az eddigi történet fontosabb állomásait mutatja meg nekünk, ezek között azonban nemcsak a pozitív pillanatokat láthatjuk, hanem a kifejezetten negatív fejleményeket is, vagyis a kudarcok felmutatásától sem riadnak vissza, ami mindenképpen elismerésre méltó lépés. A sort természetesen az eredeti Xbox-konzol nyitja meg, ezzel kapcsolatban azonban nemcsak a végleges változatot, hanem a korai prototípusokat is felvillantják, mégpedig képek és videók formájában, de a valamelyik típust megvásárló felhasználók saját történetüket is megtekinthetik, legalábbis annak hivatalos változatát, amely a cég által elérhető információkon alapul – ez utóbbihoz nyilván be kell jelentkeznünk.

A konzolok mellett a meglehetősen nagy hírnévre szert tett Halo-sorozat életútját is szemügyre vehetjük az oldalon, a számukra dicsőséget hozó fejlemények mellett azonban a kellemetlen meglepetéseket is felsorolják itt, hiszen a listán megtaláljuk a Nintendo felvásárlásának végül meghiúsult kísérletét, de nem marad le arról a szintén híres (hírhedt), Red Ring of Death névre keresztelt hiba sem, amely annak idején, az Xbox 360 kapcsán, igencsak megkeserítette a konzoltulajdonosok életét. A beállítások között módosíthatunk a kameranézeten, megfordíthatjuk a megjelenített tartalmat, de a mozgás és a hangok letiltására is lehetőségünk van.

A jelenlegi generáció küzdelme eközben folytatódik, ennek alakulásáról, a további fejleményekről mi is beszámolunk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!