Gyurkity Péter

Az Epic felvásárlását fontolgatta a Google

Ezt még a stúdió első embere sem tudta, viszont most újabb részlet támasztja alá korábbi vádjaikat.

Nem is olyan rég számoltunk be egy online módon elérhetővé tett bírósági anyagról, amelyben a Google vezetését és annak módszereit jellemezték versenyellenesként. A kiadó állítása szerint az internetes óriás megpróbálta ellehetetleníteni saját online áruházukat, amit utóbbi fél határozottan tagadott, most azonban további részletek jelentek meg.

A napokban a fent említett (és korábban részletezett) anyag bukkant fel újra, annak azonban egyes további részei végre mindenki számára elérhetővé váltak. Eddig komoly nehézséget jelentett, hogy számos részletet kisatíroztak, így nem láttunk teljesen tisztán az ügyben, most viszont végre konkrét állításokat és példákat is szemügyre vehetünk, ami az Epic álláspontját látszik alátámasztani. Megemlítik, hogy a kiadó a OnePlus illetékeseivel kötött megállapodást ez utóbbi cég játékainak alternatív forgalmazási módjáról, a gyakorlatban ez azt jelentette volna, hogy az Epic Games alkalmazáson keresztül tudtuk volna beszerezni a gyártó saját szoftveres alkotásait. A most elérhetővé tett részletek arra világítanak rá, hogy a Google erős nyomás alá helyezte a kínai céget, ennek eredményeként pedig utóbbi végül felrúgta a megállapodást.

A Google számára nyilván a Play Store esetleges sikeres megkerülése jelent nagy veszélyforrást, ők szeretnének továbbra is a szinte kizárólagos online áruház szerepét játszani, az Epic pedig a magyarázat szerint közvetlen letöltési hivatkozások alkalmazásával sem tudott volna kibújni ezen törekvés alól, hiszen a Fortnite és az LG párosának esete jól illusztrálta ennek bonyolult jellegét, amivel a legtöbb felhasználó egyszerűen nem hajlandó megbirkózni. Az Epic nagy valószínűséggel szintén komoly akadályokba ütközött volna egy ilyen alternatívával, ami számos (15-nél is több) egymást követő lépésből áll.

A Google ezzel egy időben több, házon belüli projekten is dolgozott, ezek között jelent meg az Epic esetleges felvásárlása, ami még a kiadó első embere számára is új részlet. A bírósági csatározás folytatódik, a fejleményekről mi is hírt adunk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!