Ötvös Tibor

Lassan kiürül a World of WarCraft világa?

Egy forrás szerint nagyjából a felére csökkent a World of WarCraft előfizetői tábora.

A Blizzard a World of WarCraft elindítása után hosszú éveken át folyamatosan osztotta meg a sajtóval, hogy éppen mekkora előfizetői bázissal rendelkezik a program. Aztán 2015-ben ez a tendencia megszűnt és nem is tudunk azóta semmit. Ma azonban a Weak Auras információi alapján kiderült, hol is tarthat most a játék. A bejegyzés szerint a Blizzard a Battle for Azeroth megjelenésekor 3.2 milliós táborral bírt, ami mára 1.7 millióra csökkent. Érdemes azt is megjegyezni, hogy ezen játékosok 25 százaléka már használt példányt vásárolt, azaz nagyjából 1.3 millióan fizettek a programért.

A számok egyébként nem meglepőek, hiszen mikor érkezik egy új kiegészítő, akkor a premier napján ez a 3 milliós tábor aktivizálja magát (a Warlords of Draenor első napján 3.3 millió példányt adtak el az üzletekben), majd utána szép lassan elmúlik az első "hév". Mindenesetre várjuk, meddig folytatódik a World of WarCraft világa és ha egyszer esetleg lezárják, akkor vajon merre megy tovább a franchise.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • t_robert #2
    hát tény, hogy fogy a játékos szám. valamikor úgy 2010-11 körül kezdtem vele játszani. akkoriban még azokon a helyeken ahol az új karakterek elindulnak nagy nyüzsi volt. új játékosok tucatjai rohangáltak szerte. első 4-5 szinten ott teljesíti az ember a küldikkel. 1-2 éve elmentem oda, ahol a szövetség játékosai kezdik... senki nem volt pár látványosan unatkozó lemészárlásra szánt teremtményen kívül. elég lehangoló volt egy nagy üres völgyben mászkálni, ahol nem volt senki más.
  • Andrevv #1
    Hagyják a fenébe, inkább csináljanak egy új WarCraft RTS-t.