Ötvös Tibor

Lenyűgöző látványt nyújt a Metro Exodus

Kikerült egy Metro Exodus tech demó, melyet még a Gamescomon mutatott be a 4A Games.

A Metro Exodus februárban jelenik meg, de a 4A Games már gőzerővel demózza a programját. A Gamescomon kaptunk is egy videót, melyben a ránk váró világot mutatta be, de közben, zárt ajtók mögött a Nvidia GeForce RTX technológiáját is prezentálták. A látvánnyal továbbra sem lesz gond, ez látszik a 7 perces felvételen és reméljük, hogy a játékmenet is hozza a kötelezőt.

A 2033 és a Last Light pár nap eseményeit tömörítette egybe, az Exodus azonban közel egy évet mutat be, szóval valóban egészen hosszú cselekményre számíthatunk. Búcsút inthetünk a moszkvai metrójáratoknak, az Exodus ugyanis a szabadba viszi ki a játékos által irányított Artyom karakterét, a nejét Annát és a csapat többi tagját is. A bázisunk ezúttal már mobilis lesz, hiszen a The Aurora egy vonat és ez lesz hőseink új központja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #4
    2/5 ( jk )
    Olyan soha nem lesz,

    fényszóródás hiányzik játékokból , amit shadow map alapján lehet megközelíteni, más realtime módja meg nincs.
    Az az
    érdekesebb kérdés hogy van elég cache az eltárolósdihoz vagy sem.

    https://forum.beyond3d.com/posts/2043095/
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2018.09.21. 10:06:32
  • Voltan #3
    Lenyűgöző az FPS drop is, amikor bekapcsolják az RT-t :D És ez egy demó.

    Értem én, hogy lenyűgöző technológia, meg "ezajövő", de jelenlegi formájában ez így értékelhetetlen, szorri.
  • kvp #2
    Erdekes, hogy a global illumination rendszer elore tervezett vagy statikusan renderelt feny terkepeit frissitik reverse ray tracing-el, de a rendereles hagyomanyos poligonos motorral megy. Ilyenre mar volt pelda regebben, meg a szoftveres 3D motorok hoskoraban. Sajnos meg mindig nem valodi raytracing es egy voxemap-es raytrace-elt terhez kepest meg mindig nagyon poligon alapu. Ez persze a hardvertol fuggetlen, egyszeruen az altalanos poligonos 3d motorhoz adtak hozza ezt az opciot, a helyett hogy teljesen raytracing alapu motort irtak volna. Igy olyan hardveren is fut ami butabb. Viszont a kis szamu kereso sugar es a terbeli es idobeli atlagolas miatt (ha jol ertem egyfajta rejtett markov modell szerint frissitik a light map-eket), eleg sok hibara szamithatunk, ha van gyorsan es veletlenszeruen mozgo fenyforras a kozelben. (ilyen lehet pl. a jatekos zseblampaja)

    A tiszta megoldas persze a folyamatos teljes raytracing lenne, de ahhoz meg az uj nvidia kartyak is harmatgyengek. (alapvetoen pl. a quake-ben szoftverbol kezelt binary space partitioning-et futtatjak hardverbol ami az vetitosugar utkozesek megtalalasahoz kell, de a hardver a per pixel folyamatos real time raytracing-hez meg nagyon gyenge)
  • ugh #1
    Hat nem tudom en nem nyugozodtem le, sot ha ennek a rtx szarnak az arat nezzuk kifejezetten fos a latvany.