Ötvös Tibor

Jövőre robban a Sony PSVR

A Sony a Playstation Expericence 2017-es rendezvényén felvázolta, milyen játékokkal támogatja majd a PSVR rendszert jövőre. Senki nem panaszkodhat.

Miközben a Microsoft leállította a Kinect gyártását, a Sony a saját kis virtuális eszközét folyamatosan támogatja és láthatóan tanulva a redmondi cég hibájából, nem próbálja mindenhova beerőltetni a gépet. Az idei PlayStation Experience konferencián be is mutatta a cég, milyen alkotásokkal támogatja majd meg jövőre a saját eszközét. Senkinek nem lehet oka majd panaszra, elég széles skálán mozog a felhozatal.

Az első projekt, ami bemutatkozott az a 2015-ben már bejelentett Golem, ami megkapta hivatalos megjelenési dátumát: a Sony közleménye szerint március 13-tól lesz beszerezhető a Highwire Games alkotása. A Rick and Morty: Virtual Rick-ality nem új termék, a program HTC Vive és Oculus Rift eszközökkel játszható, szóval van már kialakult vélemény a címről és ezek alapján egy mókás kis kalandot kapnak a sorozat rajongói. A Shooty Fruity pedig egy elég őrült játék lesz, melyben a munkahelyünkön kell rendesen dolgozni és közben mutáns gyümölcsöktől megvédeni a helyet.


Január 16-án érkezik az Anamorphine, melyben egy igazi pszichológiai utazást tehetünk majd. A sztori szerint ugyanis hősünk, Tyler éppen élete legrosszabb időszakát éli és nekünk az emlékeit felkutatva kell tisztázni mi is történt és mi vezetett a depresszióhoz. A Knockout League már jóval könnyedebb darab, hiszen egy ökölvívó játékról beszélünk, ahol egyetlen feladatunk a velünk szemben álló, egyedi harcmodorral rendelkező illető elverése. A Gungrave nem ismeretlen a Sony rajongói előtt, hiszen 2002-ben már elérhető volt PS2-re, most azonban a VR-változattal próbál újból szerencsét a kiadó. Jó kis lövöldének tűnik, meglátjuk milyen lesz a végeredmény.


A The Persistence egy izgalmas kis sci-fi horrornak tűnik, melyben egy szétrobbanó csillag hatásai elől kell elmenekülni, miközben az űrhajó fedélzeti számítógépe is megkergül. A Vacation Simulator pont azt nyújtja, amit a címe is mond: nyaralhatunk. Kis ostobaság, de az Owlchemy csapatától ezt megszokhattuk. Végül pedig a Killing Floor: Incursion is megmutatta magát, mely a már ismert franchise berkeiben játszódó új akciójáték lesz. Nagyjából ennyi, de természetesen év közben is lesznek új leleplezések és bejelentések, így egészen jó éve lehet a PSVR tulajoknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • muerte2 #9
  Addig amig nincs megfelelö Hardwer a VR alatt nem fog robbanni.
  PS VR on minden minimum egy generacios ugras visszafele.
 • MasterMason #8
  Mondjuk én nem psvr-el tolom hanem OR-al, de azért jöhetnének a szimek mellé még jobb kaland és stratégiai játékok is, pl ez skyworld is olyan kurva jó és aranyos kis game, csak az a baj vele, hogy kis. :D

  Nagyon remélem, hogy a total war-hoz adnak ki vr támogatást utólag. Az nagyon jó lenne. Rengeteg olyan játék van, amelyet kis változtatásokkal VR kompatibilissá lehetne tenni a vorpx megoldásához hasonlóan. Biztos sokan vennék ezeket a vr eszközöket, ha tudnák, hogy régi játékaikat is újrajátszhatják akár szemcsiben...
 • Szefmester #6
  Csinálsz egy odavalósi sub-accountot és bevásárolsz. A fő profiloddal meg behúzod a trófeákat. (amik kelhetnek, ha tényleg bevezeteik a pletykált jutalmazó rendszert)
 • NEXUS6 #5
  Hmmm, így azért mindjárt más.
  PayPal-os fizetéssel lehet más régiós accountból vásárolni?
  Van egy amcsi, meg egy japán is, de még nem próbáltam, de magyar netes kártyával nem engedi.
 • zola2000 #4
  http://www.siliconera.com/?s=vr

  miért csak nyugati vr játékokról szól a cikk? (jó, a szingapuri psn accountommal több anime vr játékot látok angolul mint az európaival)
  Utoljára szerkesztette: zola2000, 2017.12.11. 16:35:21
 • NEXUS6 #3
  Kb. mint a Bound volt. Szép játék, csak attól is mélyszomorúságot kapott az ember a VR-os instant hányinger mellé.

  Könyörgöm, ugribugri aranyos játékokra vágyok, meg szimulátorra, meg vidám lövöldözősre!
  De nem, 10 zombis, horror, meg nagyon mélylelkű depressziós játékra jut egy lövöldözős. Az is indie fejlesztés. Fasza!
  Na így fog robbantani a PSVR.
 • hungi #2
  "Tyler éppen élete legrosszabb időszakát éli és nekünk az emlékeit felkutatva kell tisztázni mi is történt és mi vezetett a depresszióhoz"
  Instant klasszikus/musthave kérem szépen!

  Japánban már mindenkinek elsorvadtak a golyói?
 • NEXUS6 #1
  Háááát, ezzel szerintem nem fog robbantani. Idén is pont ilyen gyökérségek jelentek meg. 1-2 szimulátor azért beeshetne, mondjuk a warthunderhez adhatnának ki kiegészítőt, meg az Elite-hez.