Ötvös Tibor

Leállt a Kinect gyártása

A Microsoft elengedte a Kinect kezét és leállította a kiegészítő gyártását.

A Microsoft 2010-ben dobta piacra a Kinect nevet kapott kiegészítőt, melynek segítségével képesek voltunk bizonyos játékokat a testünkkel irányítani. Sajnos a rendszer több sebből vérzett, de mégis elindított valamit és így a Sony is lépéskényszerbe került. A Microsoft az X360 után az Xbox One-hoz is elkészítette a Kinectet, ám a redmondi cég ma bejelentette, hogy leálltak a kiegészítő gyártásával. A már meglévő készletet még kiszállítják és kiárusítják, de utánpótlás nem érkezik.

A Kinect egyébként eleinte kimondottan szépen fogyott, ám sajnos igazán élvezhető és a rendszert kihasználó alkotást nem tudott produkálni a Microsoft és a külsős fejlesztők sem. Többnyire csak táncolós vagy fitnesz programot kaptunk, az olyan ígéretesnek tűnő horrorok mint a Rise of Nightmares azonban csúnyán elhasalt a kasszáknál. A Kinect így már múlt idővé válik, szóval aki akar egy darabot a játéktörténelemből, az még most szerezze be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #2
    Wiin is azért volt jó, mert mégis volt valami az ember kezében amin voltak gombok meg analóg, amit komolyabb játéknál csak kiegészített a mozgásérzékelő.

    De még így is aki nem ragadt le a wiisportsnál annak szinte elengedhetetlen volt egy classic controller wiihez.
  • NEXUS6 #1
    "Sajnos a rendszer több sebből vérzett, de mégis elindított valamit és így a Sony is lépéskényszerbe került."
    csak megjegyzem, hogy már PS2-höz is volt EyeToy kamera. A PS3 kamerája is évekkel megelőzte a kinectet, igaz hasonló (jobb) mozgáskövetést csak a move kontrollerekkel produkált. Kamera, Move, meg VR sisak kombó egész használható, jóárban van. Csak itt is az a gáz, hogy baxnak rá AA játékokat fejleszteni, ahogy a Kinct nél is.
    Ez a mozgásérzékelés egyedül a Nintendonak jött be a Wii-vel de az nagyon, mert mondjuk orrbaxjba támogatta is. Lehet, hogy ez lenne a titok? ;)