Berta Sándor

Telefon­kiegészítőként tér vissza a Game Boy klónja

Aligha hihette a felhasználók jelentős része, hogy az egykor népszerű eszköz még egyszer a boltokba kerülhet.

A Smartboy nevű készüléket a Hyperkin amerikai cég fejlesztette ki és eredetileg áprilisi tréfának szánta, de a történet itt nem ért véget. Chris Gallizzi, a vállalat főtervezője azt nyilatkozta, hogy annyira pozitív volt a kiegészítő fogadtatása, hogy úgy döntöttek, teljes funkciójú eszközként elérhetővé teszik. De még mielőtt piacra dobhatták volna a végleges változatot, a Samsung megvásárolta az azzal kapcsolatos jogokat.


A Game Boyra hasonlító kiegészítő azokkal a legújabb Galaxy telefonokkal működik együtt, amelyek USB Type-C-csatlakozóval rendelkeznek, de persze a Smartboy minden más 4,6-5 hüvelykes képernyővel ellátott Androidot futtató ilyen okostelefonnal is zökkenőmentesen használható. Az új termék ugyan nem néz ki olyan jól, mint az eredeti Game Boy, de képes futtatni annak klasszikus játékait, valamint a Game Boy Colors és az Advance programjait. Az eredeti játékok a hátoldalon lévő helyre csatlakoztathatók, de még akár a Play Store rendszerében lévő alkalmazások is futtathatók.

A kiegészítőn vannak a klasszikus nintendós kezelőszervek, mint a kereszt alakban elhelyezett nyílak, A és B gombok, és ezen van a nyílás is, ahova a klasszikus modulokat berakhatjuk. A mentéseket is erre rögzíthetjük, azok nem a telefonon vannak tárolva. Az okostelefonnal való csatlakoztatáshoz kell a hivatalos szoftver, és ezek után akkoriban soha nem látott képminőségben élvezhetjük a játékainkat. A Smartboy egyelőre csak Dél-Koreában és az Amerikai Egyesült Államokban lesz megvásárolható, a bevezető ára 50 dollár körül alakul.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • MsUser #3
  Gémboyosító :)
 • professional #2
  Kb 3,5 percig érdekes ez a dolog aztán mehet a polcra...
 • zola2000 #1
  50 dollár WTF o_O

  A gameboy kínai klónja a gb boy color pocket 15 dollár amibe tettek pár játékot is azt meg 30 dollárért dobálják a kínai webshopok és még ingyen ki is szállítják.

  https://youtu.be/Ro4npBMKdmU