Ötvös Tibor

Négy táblát tartalmaz a Balls of Glory


A magyar illetőségű Zen Studios új flipperjátéka, a Balls of Glory 4 ismert sorozat tábláját kínálja.

A Zen Studios számos alkalommal bizonyította már, hogy képesek kimondottan élvezetes flipper-játékokat elkészíteni... elég csak a The Walking Dead vagy a Marvel táblákra gondolni. A héten pedig megjelenik a Fox csatornával közösen elkészített Balls of Glory, melyben a csatorna legismertebb rajzfilm-sorozatai, a hazánkban is nyomon követhető Archer, Family Guy, Amerikai fater és Bob burgerfalodája kaptak saját asztalokat. Most ezeket vesszük sorba.

Kezdjük a számomra legkevésbé ismert sorozattal, a Bob burgerfalodájával, melyből láttam ugyan pár részt, de valahogy nem fogott meg a hangulat. A tábla azonban más, hiszen itt már maga a kilövő-mechanizmus is egy mustáros flakonnal van kiváltva és a teljesítendő feladatok is egyértelműen a hamburgeres történet köré vannak építve. Ez persze változik menet közben, hiszen meglepő módon a napszakok is váltakoznak. Miközben nappal a hamburgerek felszolgálása és elkészítése a fő cél, addig este a takarítás a legfontosabb. A napszakokat egyébként mi változtathatjuk meg egy gomb lenyomásával.


Az Amerikai fater már szélesebb körben ismert és szerencsére az asztal is hozza a sorozat hangulatát. Ahhoz, hogy megkapjuk a küldetéseket a középen található akváriumot kell párszor eltalálni. Alkalmanként változik a golyó színe, ám ennek nem fedeztem fel értelmét, nem lesz más tőle a küldetés vagy a golyó viselkedése. Ami még zavaró, hogy az asztal alján szinte semmi nincs, minden a felső részre van sűrítve, így ott kissé átláthatatlan a dolog.

A Family Guy nagyjából megegyezik az előző két asztallal, azaz itt is egy, kimondottan a sorozatra alapozó kilövőt kapunk, mely után Peter 10 másodpercig visít. A feladatokat akkor kapjuk meg, ha a családtagok neveit eltaláljuk és akkor kimondottan a karakterre jellemző misszió a jutalmunk. A végére maradt a számomra legkedvesebb széria, az Archer, melynek asztala a legrealisztikusabb a Balls of Glory négy flippere közül.

Természetesen itt is kimondottan a sorozat karaktereire szabott küldetéseket és lehetőségeket kapunk és ezek többsége elég nehéz. Ahhoz például,, hogy kirakjuk az awesomeness szöveget és ezzel megnyerjük a játékot le kell tudni az összes, 11 küldetést. Összességében a Balls of Glory (miért ez a címe, az rejtély a számomra) csomag kötelező darab a flipperek rajongóinak, a többiek pedig amúgy sem foglalkoznak vele.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vizes #2
    Nekem a nagy kedvencem a régebbiek közül a Pinball Champ volt, a következő generációsok közül az Indiana Jones-t gyűrtem sokat.
    De ezek még igazi flipperek voltak, lehetett lökdösni, rugdosni, egyszóval játszani rajta.
    Igaz, ezért ki kellett mozdulni otthonról.
  • cylonflatus #1
    Pinball Fx2 a legjobb flipper játék. Ha csak pár percem van kikapcsolódni, gyakran előveszem