Ötvös Tibor

Spider: Rite of the Shrouded Moon előzetes

Pókként tengetjük mindennapjainkat a Spider: Rite of the Shrouded Moon címet kapott projektben.

Egyedi kis alkotással készül a Tiger Style. Ma leplezték le ugyanis a logikai-kalandjátékukat, mely a Spider: Rite of the Shrouded Moon címet kapta és egy pók lesz benne a főszereplő. Történetet nem nagyon kapunk, helyette a kis állattal kell a legkülönbözőbb elhagyatott helyeken elfogni az eledelül szolgáló rovarokat, bogarakat.

Bár maga a főszereplő meglepő, de a készítők mégis a játék időjárási rendszerére helyezték a hangsúlyt a bejelentésnél. A program ugyanis leolvassa az éppen aktuális tartózkodási helyünkön tapasztalható időjárást és a pontos időt és ennek megfelelően alakítja a játékban is az időt. Ha például délután 3-kor a buszon játszunk vele és süt a nap akkor pókunk is 3-kor napfényben szövi a hálóját.

Ahogy már írtam, a játékban elhagyott házakban kell elfogni a számunkra megfelelő élelmiszer-forrást jelentő rovarokat, bogarakat elfogni és ehhez hálót kell szőni. Azonban cseppet sem mindegy, milyet készítünk, hiszen minden préda más és más csapdába fut bele. És itt kap fontos szerepet az időjárás és az idő figyelése. Nappal, napos időben darazsak, éjszaka tücskök, lepkék és szentjánosbogarak, esős időben pedig szúnyogok és apróbb rovarok lesznek a célpontjaink.

Aki nem szeretné, hogy a program nyúlkáljon a gépében vagy a mobiljában, az bekapcsolhatja a véletlenszerű időjárás-generátort is és ilyenkor a program magától adja meg a körülményeket. Kiemelt szerepet kap még a Hold állása is, hiszen bizonyos, a pályákon felmerülő logikai feladványhoz nyújt megoldást a fénye és állása. Gondolom mondanom sem kell, hogy ezt is a való életből "lopja el" a játék.

Szerencsére a Spider: Rite of the Shrouded Moon megjelenésére nem kell várni, hiszen augusztus 6-án már elérhető lesz az alkotás. A PC és az iOS-rendszerek után pedig majd valamikor PS4-re, Vitára és Androidos rendszerekre is elérhető lesz a cím.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!