Ötvös Tibor

Hatalmas tömeg a PlayIT-en

Megismételte tavalyi sikerét a PlayIT rendezvény és a Syma csarnok ismét tömve volt játékosokkal.

Rekordmennyiségű, 18.170 látogatóval zárult le a PlayIT fesztivál, mely tegnap került megrendezésre a Syma Csarnokban. A rendezvényen szinte mindenki képviselte magát, aki kicsit is számít a magyar játékpiacon, így forgalmazók, fejlesztők és YouTube-os videósok is kivették a részüket a dologból. Közben számos verseny zajlott, így például a magyar Mortal Kombat X selejtező is. De menjünk sorjában.

Megérkezvén az embert hatalmas sor fogadta, a főbejáraton nagyjából ezer ember próbált meg bejutni úgy, hogy közben már tele volt a Syma Csarnok A-B-C pavilonja. Éppen ezért szakaszosan engedték be az embereket illetve volt egy pár óra, mikor senki nem mehetett be míg ki nem jöttek páran. Ez sokakban rossz szájízt okozott (tegyük hozzá jogosan) és a rendezőknek el kell gondolkodni azon, hogy jövőre talán nagyobb helyre lenne szükség.Bejutás után viszont már kellemes környezet fogadta a rajongókat. Az ember szinte lépten-nyomon Xbox One-ba vagy PS4-be botlott, melyeken a legújabb játékok futottak, így ki lehetett próbálni a Mortal Kombat X mellett természetesen az EA Sports szinte összes fejlesztését és korábbi sikereket is (Ryse, Dead Rising, Prototype 2 stb.). A kedvenc részlegeim azonban a retro-rész illetve az Oculus Rift voltak.

Előbbiben szinte az összes klasszikus konzol képviseltette magát és igen kellemes élmény volt a sok csillogó-villogó alkotás után kicsit visszatérni a múltba. A klasszikus Pong, mely a régi Atari-n futott nagyon jó élményeket ébresztett fel bennem és örömmel láttam, hogy bizony folyamatosan tele van ez a sarok is, minden tévé előtt sorok álltak.Az Oculus Rift már más tészta. Azt kell mondanom, hogy ezt a részt lehetett a legnehezebben megközelíteni. Folyamatosan hatalmas, több száz emberből álló sor állt és mindenki ki akarta próbálni a sisakot... nem véletlenül. Az Oculus Rift egy teljesen új élményt nyújt, melyre megérte a több órás várakozás is. Aki azonban kicsit aktívabban akarta eltölteni az idejét, az részt vehetett a Zombie Run-on vagy benevezhetett valamelyik táncversenyre.

Röviden az idei, budapesti PlayIT tartalmas szórakozást nyújtott azok számára, akik kicsit is érdeklődnek a játékvilág iránt. A sorozatnak pedig még nincs vége, hiszen május 9-én Győrben, 16-án Debrecenben majd szeptember 12-én Szegeden is lesz egy-egy rendezvény. Aki a mostaniról lemaradt, azt bepótolhatja az élményt vidéken. Mi pedig várjuk a következő pesti PlayIT-et!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tinman #8
  A cosplay-el nincs gond, de ez koszplay volt.
 • RAZOR27 #7
  Az minden volt csak nem cosplay elhiheted :D nyilván nem meglepő ha beöltözött embereket lát az ember manapság. Pl a star wars-os csókák meg az xmen lányok tényleg jópofák voltak, de ez kitesz kb 20 embert, a maradék meg hülyét csinál magából ahogy kinéz. De lehet csak én vagyok a "csúnya rossz gonosz kirekesztő magyar társadalom" akinek még akad szégyenérzete...
 • IMYke2.0.0.0 #6
  Egyetértek.
  Hol az istenben máshol élhetnénk/élhetnék ki magu(n)kat - mi, játékosok, játékrajongók, gyűjtők, vagy egyszerűen kíváncsiak -, ha nem egy kifejezetten e köré szerveződött rendezvényen?
  Aki ilyen helyre megy, az számítson arra, hogy szembe jöhet vele egy Lara Croft, vagy WoW Panda...
  A cosplay, és a játék bemutatók stb. nagyon is érdekesek tudnak lenni.
  Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.04.29. 10:40:51
 • Renátó1985 #5
  A másik meg, hogy pont egy ilyen gamer társadalmi rendezvényen szólják meg a jelmezbe bújt embereket. Vicc. De ilyen ez az ország, ha kicsit is nem a megszokott módon viselkedsz vagy öltözködsz, már egy hülye barom vagy. Szerintem helye van a cosplaynek a paly it-en elvégre ez egy Nerd rendezvény.
 • Paddy #4
  Ez a rendezvény rántja össze a gamereket. Ha valakinek nem tetszik a látvány az ne menjen el. Tudtommal senkinek nem nyomtak pisztolyt a fejéhez azzal a szándékkal, hogy kötelező ott lennie.
 • MuchACHO79 #3
  Okoska, hol volt PS4? A mortal combat 16+os területen. PS4 még a media markt árukészletében sem volt. Ezen kivül volt még sok X360 melyek állandóan lefagytak. Megtaláltuk a kikapcsoló gombot, igy segitettünk a gépeken időnként.
 • lammaer #2
  Igaz láncfürésszel jobb lett volna, mi? :)
 • RAZOR27 #1
  Voltam még amikor WCG-nek hívták 8-10 éve, az jóféle volt. Legutóbb 3éve voltam kb. akkor épp Budapest Game Show néven futott. Ott már érezhető volt az autizmus a levegőben, főleg amikor megjelent egy zöld hajú gyerek egy kartonláncfűrésszel mellettem... soha többet... toleráns ember vagyok, de ennyi nyomorék egy helyen :D