Ötvös Tibor

Gondban a Crytek?

A legújabb hírek szerint komoly gondban van a Crytek.

A leginkább a Crysis sorozatáról híressé vált Crytek legutóbb az Xbox One exkluzív Ryse: Son of Rome képében tapasztalta meg, milyen az új generációra fejleszteni. Azonban most úgy tűnik, hogy komoly gondokkal kell szembenézzen a csapat... legalábbis erről szólnak a hírek. A Ryse 2 például nem fog elkészülni, pontosabban nem a Crytek fejleszti majd.

A játék jogaival ugyanis a Microsoft rendelkezik, akik azonban összekaptak a Crytek-kel és a fejlesztési munkálatok februárban le is álltak emiatt. És mivel most más projektjük nincs is készülőben, így számos alkalmazott arról számolt be, hogy hónapok óta nem kapott fizetést vagy a járandóságának csak egy részét utalták el számára.

Éppen ezért talán nem meglepő, hogy több 100 alkalmazott hagyta el április-május között a fejlesztőcsapatot és már a csőd kifejezés is megjelent a Crytek neve mellett. A csapat nem kommentálta az értesülést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zero 7th #3
    Ez az összes nyílt teres játékban így van, hogy a terep alatt ott csobog a tenger csak nem látod, viszont ez általában nem eszik sok erőforrást.
  • sz4bolcs #2
    o_O Nem csoda, még egy tengert is be kellett pakolni valamelyik Crysis map alá, hogy dübörögjön a gazdaság, na majd a nextgen...
  • Ender Wiggin #1
    nem csoda. a motorjukat a kutya sem licenszelte, a szar játékaik meg nem váltották meg a világot. nem kár értük.