Ötvös Tibor

Förtelmes lett a Young Justice: Legacy

A legtöbb esetben pozitív előjellel szerepel egy-egy kritikában az "old-school megoldásokat alkalmaz" címke. A Young Justice: Legacy esetében viszont nem így van.

2005-ben jelent meg a Raven berkeiben készített X-Men Legends II: Rise of Apocalypse, mely remek hangulatával és játékmenetével méltán lett kirobbanó siker. Na de hogyan jön ez most ide? A válasz egyszerű: a napokban megjelent Young Justice: Legacy minden elemében a klasszikus alkotásra emlékeztet, ám ami akkor pozitívum volt, az 2013-ban már édeskevés.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
Szívesen írnék a játék történetéről, de teljesen felesleges, hiszen abszolút érdektelen a cselekmény, csupán laza szövetként fogja össze a pályákat. Az alapszituáció szerint az Ifjak Ligája éli mindennapjait, tagjaik a maguk habitusának és képességeinek megfelelően teszi a dolgát, mikor Denevérember segítséget kér tőlük egy ügyben. Ezután elindul a dirr-durr és haladunk előre a pályákon, leverve mindenkit, aki az utunkba kerül.

A Little Orbit alkotása a Cartoon Networkön futó sikeres sorozatot szerette volna áthozni a képernyőinkre, ám ez nem sikerült. A grafika egy az egyben a 2005-ös X-Men játék szintjét hozza, így erről többet nem is érdemes mondani. A játékmenet szimplán a verekedésre épül, ami egy ilyen akciójátéknál nem meglepő, de semmi változatosság nincs benne. Ráadásul vagy az ellenfelek kimondottan szívósak vagy pedig a hősök nem olyan szuperek mint azt képzeltük, hiszen még a legalacsonyabb ranggal rendelkező gonosztevőt is sokáig kell ütni. Ha pedig többen vannak - és ez az általános, egyszerre 5-10 ember ugrik ránk -, akkor biztosak lehetünk abban, hogy megizzadunk a küzdelemben.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
Ehhez jön még a karakterünk, pontosabban karaktereink nehézkes irányítása. Egyszerre három hőssel vágunk neki a kalandnak, akik között bármikor válthatunk, a maradék kettőt vagy a gép vagy pedig a játékba beszálló barátunk irányítja. Természetesen mindenki rendelkezik szuper-képességekkel, melyeket előcsalhatunk, ám teljesen felesleges, csak bekapunk pár kemény ütést, míg rákészülünk a dologra.

A Young Justice: Legacy egy nagyon félresikerült alkotás, melyet nem csoda, hogy kimondottan dugdosott a fejlesztő. Híreket viszonylag ritkán hallottunk róla, a kritikusok nem kaptak egyetlen tesztpéldányt sem és éppen ezért még nem is nagyon jelent meg róla értékelés. A programot még a sorozat megszállott rajongóinak sem ajánlom, mindenki messze kerülje el és ha nagyon szeretne már egy élvezetes, több szuperhőst mozgató akciójátékkal szórakozni, melyben vannak RPG elemek is, az inkább vegye elő a Raven alkotását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!