Ötvös Tibor

Leállt az ingyenes Command & Conquer fejlesztése

Befejeződtek az ingyenes Command & Conquer munkálatai.

A Command & Conquer egy igen impozáns múlttal rendelkező sorozat, mely számos mellékszálat is kapott a franchise évtizedei alatt. Az ingyenes rész is igen jónak tűnt, a rajongók nagyon várták a megjelenést, ám ez már nem fog bekövetkezni. Az Electronic Arts ugyanis pár perccel ezelőtt hivatalos közleményben tudatta a világgal, hogy a program fejlesztése befejeződött, a projekt törölve lett.

"Egy kreatív csapat tagjaként néha be kell látni, hogy amit elterveztünk, nem minden esetben válhat be" - áll a közleményben. "A Command & Conquer esetében teljesen kihagytuk a kampány-módot és a multis részre összpontosítottunk. Ám a rajongói visszajelzések az alfa-változat után egyértelműek voltak: nem azt a programot készítjük, amit szeretnének."

Örülsz a hírnek?
  • Igen
  • Nem
  • A C&C sorozat halott
"Éppen ezért, hosszas tanakodás után úgy döntöttünk, hogy ezt a változatot nem folytatjuk. Bár elismerjük a csapatunk tehetségét és odaadását, ám a rajongók egy olyan játékot érdemelnek, amit várnak és meg is érdemelnek. Véleményünk szerint a C&C egy nagyon erős franchise rengeteg lehetőséggel és éppen ezért már el is kezdtük keresni a megoldásokat, hogyan térhetne vissza a köztudatba a cím."

Ez nagyjából azt jelenti, hogy az ingyenes Command & Conquer terve kútba esett és helyette - jobb esetben - érkezik egy teljes árú folytatás valamely részhez. Nem mellékes, hogy a fejlesztést végző Victory Games csapatát feloszlatta a kiadó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • amitakartok #16
    Mondom: Petroglyph.
  • Fenrir #15
    Talán nem valami nevenincs csapatra kéne bízni egy ilyen nevet, hanem olyanra aki már bizonyított RTS játékokkal.
  • amitakartok #14
    Na és most ki beszél kioktatón? XD

    Lényeg a lényeg, ez a projekt bedöglött. EA-t ismerve valszeg lesz következő, de vajon az megéri a megjelenést? Mert egyes helyeken már arról szól a fáma, hogy a C&C márka meg van átkozva.
  • a_n_d_r_e_w #13
    En meg csak arra akarok ravilagitani, hogy ez meg csak lesz a munkad, valojaban ugy irsz a dolgokrol (kicsit kioktato hangnemben), hogy meg az eletben nem csinaltal semmilyen komolyabb (tobb eves) projektet vegig. Terjunk vissza a temara majd olyan tiz ev mulva.
  • amitakartok #12
    Nem fogom tettetni hogy mazochistabuzgómócsing szinten tudom a témát de attól még tisztában kell lennem a fejlesztési ciklusokkal, elvégre az lesz a munkám. Nem laikusként kommentelek, csak ezt akartam világossá tenni.
  • a_n_d_r_e_w #11
    Ja ertem, te mar egyetemista vagy, akkor en kerek elnezest.
  • amitakartok #10
    @sanyicks: Valahol hallottam, hogy nemcsak a Victory Games harapott a fűbe hanem a teljes EA Los Angeles csoport feloszlott.

    @a_n_d_r_e_w: Igen, tudom mennyi idő idáig eljutni: programozó egyetemista vagyok. A tesztelhető és a teljesen működő között HATALMAS a szakadék, még legalább hetekig kellene debugolni az egészet, a még hiányzó cuccok belerakásáról és debugolásáról nem is beszélve (hacsak nem eleve zero-day patch irányába készül a dolog, de azt nem szeressük). Még igencsak ültek volna rajta.
  • M0RN1NGST4R #9
    azért ennek a hírnek van vagy inkább lehet egy olyan olvasata is, hogy a jövőben nem kell majd lemondani az egyjátékos kampányról. szvsz egy mmo c&c a sorozat kiherélése lenne. Egyébként nem gondoltam volna, hogy a c&c 4 után lehet még mélyebbre süllyedni, de nekem ez a törölt multis cucc azt jelentette volna. Más kérdés, hogy ígérgettek ahhoz is jövőbeli egyjátékos módokat.
  • sanyicks #8
    Az isten bassza rá a pokol kapuját az EA-ra
  • viizo #7
    évek óta az egyetlen játék, amit vártam.

    :(((((