SG.hu

Mobiltelefonnal készített filmek versenyeznek

A mobiltelefonok elterjedésével bárkiből lehet rendező, forgatókönyvíró vagy színész. Gondolatainkat, érzéseinket nemcsak szavakkal, hanem képekkel, magunk gyártotta kisfilmekkel is ki tudjuk fejezni. Az így készült alkotásoknak ad megjelenési lehetőséget a MovilFestawards, amely az Miami, Tenerife és Ibiza után Budapesten hirdet versenyt a legjobban sikerült, teljesen mobiltelefonnal felvett rövidfilmeknek, összesen hat kategóriában.

A közösségi oldalakon posztolt kisfilmek, a videomegosztókon tízmilliós nézettséget elérő felvételek bizonyítják, hogy az új generáció az önkifejezés saját módját fedezte fel a videofelvételek készítésére alkalmas mobiltelefonok elterjedésével. A mozgókép rögzítése, a filmekkel való történet mesélés már mindenkinek elérhető lehetőség. A gyakorlatilag költségek nélkül, gyorsan készített alkotások tovább léphetnek az eddigi szűk kereteken. Felfedhetik a készítők tehetségét, mint ahogy az audiovizuális kifejezési módok új tehetségei is színre léphetnek a korábbi kötöttségek nélkül. Erre ad minden eddiginél tágasabb keretet a MovilFestawards nemzetközi rendezvénysorozat.

A kreativitás és a tehetség anyagi kötöttségek nélkül, cenzúrázatlanul bontakozhat ki a spanyolországi Teneriférfől indult versenynek köszönhetően. Az eddig a spanyolországi Tenerifén, Ibizán vagy az Egyesült Államok-béli Miami-ban megrendezett fesztiválok után a MovilFestawards Budapestet választotta európai központjául, hogy lehetőséget adjon a mobil kultúra kibontakozására. "A MovilFestawards célja, hogy elérhetővé tegye az önkifejezés ezen formáját, egyenlő esélyekkel az új nemzedék minden tagja számára. A tehetséget és a kreativitást díjazzuk, függetlenül a technikai eszközöktől. A fesztiválok sorozatában megvalósulhat a kulturális egyenlőség, a tolerancia, a kreativitás, az egyéniség kiteljesedése. Kultúra nélkül nincs egyéniség, és egy kultúra nélküli nemzedéknek nincsenek lehetőségei" - mondta Sandra González, a MovilFestawards alapítója.


Négy nemzetközi és két helyi kategóriában hirdet versenyt a kizárólag mobiltelefonnal, tablet-tel vagy webkamerával felvett rövidfilmeknek. Az alkotásokat nemcsak a budapesti, hanem a világ más pontjain rendezett fesztiválokra is be lehet nevezni a honlapukon keresztül, így a versenyzők az egész világnak megmutathatják magukat, érzéseiket, gondolataikat méltó környezetben, nagy közönséghez eljutva. A filmek feltöltésének határideje november 30-a. A MovilFestawards találkozási pont művészek és induló tehetségek, producerek és alkotók, az audiovizuális tartalmak készítői és fogyasztói, a tehetség és a lehetőségek, az érzések és gondolatok számára. Kulturális egyenlőség, tolerancia, kreativitás - ezek a MovilFestbudapest legfontosabb gondolatai.

A rendezvény nem egy a több tucat tehetségkutatók közül. Igazi fesztivál, melyet a film világához kötődő események tesznek teljessé. Szeptember 14-én kiállítás nyílik a budapesti Design Terminál-ban az Erzsébet téren, decemberben egy nagyszabású díjátadón mutatják be a kategóriák legjobb rövidfilmjeit, amit egy jótékonysági akció követ. A fővárosi Erzsébet téren egy Help Center működik, amelyben a filmkészítők technikai segítséget kapnak a felvételek filmmé formálásában és az érdeklődők a fesztiválról szóló információkat tudhatnak meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!