SG.hu

A PC a legfontosabb digitális tárgyunk

Egy az Intel által támogatott IDC InfoBrief kutatás szerint digitális eszköztárunk legfontosabb tagja személyi számítógépünk.

A kutatásban megkérdezett háztatások 97%-a vallja PC-jét elsődleges számítástechnikai eszközének, amelyen átlagosan heti 21 órát töltenek el. Az IDC-nek a “Digitális Függésünk Vizsgálata" (Exploring our digital dependence) címen indított felméréséből kiderül, hogy a fogyasztók imádják a digitális világot - különös tekintettel a PC-re - és előbb mondanának le a sport, az édességek, a koffein, a kábeltelevízió és a gépjárművek nyújtotta élvezetekről, mint otthoni számítógépükről.

Az új PC-k vásárlását az olyan körülmények indokolják, mint a vágy a legújabb technológiák használatára, a még jobb ár/érték arány meggyőző hatása, a még gyorsabban működő eszköz ígérete vagy a nem működő régi eszköz. Az amerikaiak közel fele tervezi, hogy PC-jét az elkövetkezendő egy évben valamilyen módon fejleszti. A háztartások 97%-a állítja, hogy az elsődleges digitális eszköze a PC-je. A megkérdezettek 83%-a szerint a személyi számítógép sokkal hatékonyabban használható, mint egy táblagép, vagy egy okostelefon. Az amerikaiak annyi időt töltenek PC-jükön, mint az összes többi elektronikus eszközükön együttvéve, ez összesen heti 43 órát jelent. Tíz válaszadóból négy az elkövetkezendő egy évben vásárol magának új személyi számítógépet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!