MTI

A PC volt és marad is a legfontosabb eszköz

Minden ellenkező híreszteléssel szemben a személyi számítógép (PC) nem halott, a számítástechnikai eszközhasználat és az internetelérés túlnyomó része továbbra is ezeken az eszközökön történik - írta a TechCrunch számítástechnikai hírportál vasárnap.

A számítástechnikai piackutató vállalatok, például a Gartner és az IDC által közzétett, a PC-eladások csökkenését mutató adatokból levont elemzői következtetések általában túlzóak és tévesek, mivel figyelmen kívül hagynak egy lényeges szempontot, a gépek élettartamának növekedését - olvasható az oldalon. A személyi számítógép technológiája mostanra mind formavilágában, mind műszaki paramétereiben kiforrottá vált. Egy 4-6 évvel ezelőtt gyártott PC jelenleg is tökéletesen megfelel az átlagos felhasználói igényeknek mind a kapacitás, mind a sebesség tekintetében - vélekedik a TechCrunch.

A felhasználók túlnyomó többségének a személyi számítógép az elsőszámú és legfontosabb számítástechnikai eszköze. Ma 1,5-1,7 milliárd ilyen eszközt használnak, 92 százalékuk Windows operációs rendszert futtat. Az összes létező számítástechnikai eszközön - beleértve az okostelefonokat és táblagépeket is - töltött idő több mint 70 százaléka a PC-kre esik. Az internetes forgalom 80 százalékát is ilyen számítógépek generálják. A felhasználóknak 74 százaléka a személyi számítógépet veszi igénybe leggyakrabban az internet elérésére - olvasható a honlapon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • yossarian14 #6
    Hát, nem tudom, internethasználat terén szerintem simán háttérbe szorulhat az asztali gép.

    Minden használatot figyelembe viszont valóban egyértelmű a PC előnye
  • OGMontana #5
    Nem akarok paraszt lenni, de a sok konzoltroll is milyen eszközön írná le hozzászólásait otthon, ha nem pc-n?
  • Narxis #4
    Ezt az értelmesebb emberek sose hitték el. Itt szimplán üzletről van szó, nagyobb eladásokat tudnak produkálni a mobilokkal, tabletekkel mint PC-vel, pontosan az élettartam miatt.
  • Dodo55 #3
    "Egy 4-6 évvel ezelőtt gyártott PC jelenleg is tökéletesen megfelel az átlagos felhasználói igényeknek mind a kapacitás, mind a sebesség tekintetében - vélekedik a TechCrunch."

    Ezt szintén meg tudom erősíteni, ugyanis részben: erkölcstelen, de felháborító módon a jelenlegi jogszabályok által még elfogadott magatartású cégek; részben balszerencsés élethelyzetek sorozata; részben pedig törvénytisztelő jellemem (hogy valami önhibát is felsoroljak, még ha csak olyat is tudok, ami Magyarországon kívül nevetségesen hangzana ilyen kontextusban) miatt nem túl fényesek az anyagi lehetőségeim mostanában, ezért mai napig egy 7 évvel ezelőtt összeállított, 7-8 évvel ezelőtt piacra dobott komponensekkel ellátott PC-vel vagyok kénytelen beérni.

    Nem mondom, hogy nem cserélném le azonnal amint tehetném, de még mindig alkalmas jórészt mindenféle feladatra (eltekintve a 2-3 évnél újabb játékok nagy részének futtatásától).
  • Dodo55 #2
    "A számítástechnikai piackutató vállalatok, például a Gartner és az IDC által közzétett, a PC-eladások csökkenését mutató adatokból levont elemzői következtetések általában túlzóak és tévesek, mivel figyelmen kívül hagynak egy lényeges szempontot, a gépek élettartamának növekedését - olvasható az oldalon."



    Megjegyzem mióta terjesztik ezeket a rémhíreket azóta próbálunk itt a fórumon többek között erre a kulcsfontosságú tényre is rávilágítani (sok más egyéb mellett), de úgy látszik a magyar online sajtó nem rendelkezik még akkora kapacitással, hogy a hírekhez érkező hozzászólásokat (természetesen csakis a felsorolt érvek valóságtartalmáról való meggyőződés után) elemezve helyreigazítást adjon ki, hanem külföldi helyreigazító cikk érkezése szükséges az általunk rég megvilágított tévedések tisztázásra.

    (Egyébként ha már itt tartunk, a sok kamu "kihalófélben a PC platform" hírhez hasonlóan ez is mehetne a kiemelt hírekbe, úgy lenne korrekt!)
  • Rusy #1
    ezzel teljesen egyetértek, megvan a laptop meg a tablet és egyéb kütyüknek is a felhasználási területe, de hogy átvenné a pc helyét azt kétlem