Berta Sándor

Tábláknál és ultrabookoknál erősít a Toshiba

A PC-piacon egyre nagyobb harc dúl a szereplők között és jó eladási mutatókkai ls nehéz nyereséget elérni, emiatt a jövőben a japán gyártó a táblákra és az ultrabookokra akar összpontosítani.

"A tavalyi évet megnyugtató módon zártuk, de sajnos a piac nem mutat fellendülést. Egy nagyon küzdelmes üzleti környezetben mozgunk, ahol egyre nehezebb nyereségesnek lenni. A táblák egyre fontosabb szerepet töltenek be a termékkínálatunkban, de itt is érvényes az a mondás, hogy a minőség fontosabb a mennyiségnél. Az a meggyőződésünk, hogy a nemrég bejelentett Excite-sorozat modelljeivel kiváló tábla PC-ket dobtunk piacra, amelyek az ügyfeleknek jelentős többletértéket kínálnak. Ilyen az Excite Write esetében az érintőképernyő és a digitális toll ötvözése, vagy a Pixel Pure kijelzők, amelyek kiváló képminőséggel rendelkeznek. Az üzleti felhasználók számára szintén kiépítettük a táblagép-ajánlatunkat. A tábla PC-k immár ezen a területen is megjelentek és azt figyeltük meg, hogy e készülékek és a hibrid-ultrabookok iránt egyre nagyobb a kereslet" - jelentette ki Dirk Thomaere, a Toshiba közép-európai vezetője.


A menedzser szerint a vállalatoknál akkor van értelme használni ezeket az eszközöket, ha bizonyos üzleti funkciókat töltenek be és a biztonsági, illetve adminisztrációs követelményeknek megfelelnek. Ehhez szükség van arra, hogy matt és tükröződésmentes képernyőjük legyen, számos csatlakozási lehetőséggel legyenek ellátva és legyenek erős biztonsági funkcióik. A Windows 8-nak és az érintőkijelzők támogatásának köszönhetően a felhasználók immár olyan modelleket érhetnek el, amelyek zökkenőmentesen beilleszthetők a cégek meglévő IT-infrastruktúrájába.

"Biztos vannak olyan vásárlók, akik szeretnének mindent egy helyről beszerezni, de az én tapasztalatom az, hogy sok ügyfél inkább szeret mindig az adott terület szakértőire támaszkodni. Az emberek napjainkban megkeresik az adott alkalmazási területnek leginkább megfelelő, optimális termékeket és ezeknek nem kell feltétlenül egy gyártótól származniuk. Az innovatív készülékek iránt mindig nagy az érdeklődés, csak az a baj, hogy az általános piaci fejlődés lelassítja a pozitív folyamatokat" - összegezte tapasztalatait Dirk Thomaere.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mydgard #1
    A Toshiba geci jó, nekem laptopom van, NB1-es.