Berta Sándor

Szeptember elején érkezhet az új iPad és iPhone

Egy új iPhone-modell mellett az Apple számos új iPad készüléket is bemutathat a szeptember 10-i rendezvényén, illetve azután. A cél a kereslet növelése a karácsonyi időszak előtt.

A Bloomberg gazdasági hírügynökség információi alapján az új iPhone-t szeptember 10-én mutathatják be, az iPad készülékek később debütálhatnak. Az iPad mini új kijelzőt kaphat, aminek a mostaninál nagyobb lesz a felbontása, a nagyobb iPad pedig vékonyabb lesz a korábbi változatoknál. A szeptember 10-i időpont egyre biztosabbnak tekinthető, ugyanis a hétvégén az All Things Digital is ezt a dátumot szellőztette meg.

Az Apple számára létfontonsságú az új modellek piacra dobása, hiszen nemrég jelentette be a Google a Nexus 7 új generációját. A másik ok az, hogy a társaság szeretne komoly szeletet kihasítani a karácsonyi eladásokból, felfrissíteni a termékkínálatát, megerősíteni az okostelefon- és táblapiaci pozícióját és erre nagyobb esélye lehet új eszközök segítségével. Az új termékbejelentésekre egy olyan kritikus időszakban kerülhet sor, amikor az Apple részvényára és a nyeresége csökkent, ráadásul mostanában nem jelentek meg új Apple-készülékek. Az új iPhone- és iPad-modellek már minden bizonnyal iOS 7 operációs rendszerrel érkeznek majd.

Carl Howe, a Yankee Group elemzője az új termékekkel kapcsolatban a karácsonyi időszakban rekord eladási számokat prognosztizált. Szerinte más cégek igyekeznek majd elhalasztani a termékbejelentéseiket, hogy ne szoruljanak az Apple készülékei miatt háttérbe. Július végén már kiszivárgott néhány részlet az új iPhone-páros kapcsán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Papichulo #1
    egy olyan kritikus időszakban kerülhet sor, amikor az Apple részvényára és a nyeresége csökkent

    Bar pont ma kerult ujra az AAPL $500 fole.. :)