SG.hu

Lezajlott az első kereskedelmi LTE-Advanced hívás

A Telstra és az Ericsson végrehajtotta a világ első hívását kereskedelmi hálózatban kombinált 1800 MHz-es és 900 MHz-es frekvenciasávon.

Ausztrália vezető távközlési szolgáltatója, a Telstra használja elsőként az LTE-Advanced (LTE-A) Carrier Aggregation technológiát az 1800 MHz-es és 900 MHz-es spektrumsávon kereskedelmi hálózatban, jelentette be az Ericsson. 2013. július 31-én továbbított adatokat a Telstra első ízben élő hálózatán át számos queenslandi (Ausztrália) helyszínen keresztül, kereskedelmi átvitelt végezve. Az LTE Carrier Aggregation technológia a következő lépés a nagy sebességű mobil szélessávú szolgáltatások fejlődésében, lehetővé téve a mobilszolgáltatóknak, hogy több frekvenciasáv kombinálásával a lehető legjobban kihasználják meglévő spektrumukat a nagyobb mobil szélessávú letöltési sebességek érdekében.

"A Telstra LTE-előfizetőinek száma drasztikusan növekszik, az LTE-hálózatot jelenleg közel 3 millió előfizető használja, míg hat hónappal ezelőtt ez a szám 2,1 millió volt" - mondta el Mike Wright, a Telstra Hálózatok üzletágának ügyvezető igazgatója. "Az LTE-Advanced által kínált kapacitás, a nagyobb adatátviteli sebességek és a nagyobb hatékonyság segít az adatforgalom növekedésének kezelésében, ahogy egyre többen választják hálózatunkat, ami lehetővé teszi, hogy a jövőben egyre nagyobb sávszélességet és magas minőségű szolgáltatást nyújtsunk. Amikor 2015-ben a 700 MHz-es frekvenciasávon is el tudjuk indítani szolgáltatásunkat, a terveink szerint telepítjük majd az LTE-Advanced következő generációját, nagyobb frekvenciablokkokat kombinálva a 700 MHz-es és 1800 MHz-es sávokban, hogy a 300 Mb/s elméleti tartományba eső villámgyors csúcssebességeket biztosítsunk."

Håkan Eriksson, az Ericsson ausztráliai, új-zélandi és Fidzsi-szigeteki részlegének vezetője szerint: "A térség egészében és a világ minden részén számos mobilszolgáltatónak áll rendelkezésére frekvenciasáv az 1800 MHz-es és 900 MHz-es sávokban, ahogy az előfizetőiket a 2G rendszerekről a 3G vagy 4G rendszerekre állítják át. Sok mobilszolgáltató figyeli majd az LTE-Advanced ausztráliai telepítését ezeken a frekvenciasávokon." Az Ericsson támogatja az LTE-Advanced Carrier Aggregation telepítését más frekvenciasávokon más országokban, például Dél-Koreában. 2013. július 18-án például az Ericsson támogatta az LG U+ vállalatot Dél-Koreában az LTE-Advanced kereskedelmi bevezetésében, az 1800 MHz-es és 850 MHz-es sávok használatával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!