SG.hu

LTE-hálózatot építtet ki a T-Mobile USA

Az Ericsson bejelentette, hogy a T-Mobile USA az Ericssont választotta a 4 milliárd dollár értékű hálózatátalakítási projektjének kivitelezésére, amelynek részét képezik az LTE 2013-ban esedékes bevezetésének előkészületei is.

A T-Mobile USA lesz az első észak-amerikai mobil szolgáltató, amely telepíti az Ericsson AIR technológiáját. A cég építi majd ki a rádiós, a torony- és kapcsolószobai berendezéseket, valamint tanácsadást és rendszerintegrációt, illetve telepítési szolgáltatásokat is nyújt. Az AIR megoldást úgy alakították ki,,hogy beolvadjon a környezetbe és nagyon hasonlítson egy hagyományos antennára, miközben beépített aktív rádióegységekkel rendelkezik. A megoldás által kínált előnyök közé tartozik az egyszerűbb telephelyszerzés és az energiafogyasztás akár 40-45 százalékos csökkentése a jellemző terhelés mellett, szemben a szabványos bázisállomások és passzív antennák kombinálására épülő alternatív megoldásokkal.

"A T-Mobile továbbra is a 4G innováció élén jár, és örömmel tölt el bennünket, hogy folytathatjuk a hosszú ideje fennálló partneri kapcsolatunkat az Ericssonnal hálózatunk modernizálása és az LTE technológia 2013-as telepítése során" - mondta el Neville Ray, a T-Mobile USA műszaki igazgatója. "Az Ericssonnal való partneri együttműködéstől a T-Mobile azt várja, hogy az ország első olyan mobil szolgáltatója legyen, amelyik az Ericsson gyorsabb telepítést és kisebb telephelyi terhelést kínáló Antenna Integrated Radio (AIR) technológiáját telepíti.". Ez az új megállapodás az Ericsson és a T-Mobile USA között fennálló hosszú távú kapcsolatok folytatása. 2006-ban az Ericsson kibővítette a meglévő hálózati szerződését a T-Mobile USA-val, hogy az egy országos 3G hálózatra is kiterjedjen. 2010-ben az Ericsson még hatékonyabbá tette a T-Mobile USA hálózatát a HSPA+ 21 technológia, majd 2011-ben a HSPA+ 42 technológia telepítésével.

Az Ericsson ezidáig 46 LTE/EPC szerződést írt alá öt kontinens 23 országában. Az LTE technológia globális szinten 325 millió főnyi lakosságot fed le, amelyből 215 milliót Ericsson hálózatok szolgálnak ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!