Berta Sándor

Indiában nyitott új fejlesztőközpontot az AMD

Rory Read, az AMD vezérigazgatója átadta a társaság új kutatási és fejlesztési létesítményét Haidarábádban, amely egy irodai komplexumból és számos nagyobb laboratóriumokból áll.

India egyre fontosabb szerepet tölt be a vállalat életében. Az új kutatási és fejlesztési centrum a jövőbeli APU-generációkkal kapcsolatos hardver- és szoftverfejlesztéssel foglalkozik majd. "Az AMD célja az, hogy az ügyfeleinket olyan innovatív IT-megoldásokkal szereljük fel, amelyek megfelelő felhasználói élményt kínálnak a számukra. A Haidarábádi Dizájn Centrum ebben a folyamatban fontos szerepet fog játszani, mivel az itteni csapat más AMD tervezőcsapatokkal együtt dolgozik majd a jövőbeli termékgenerációkhoz kapcsolódó új innovációkon" - jelentette ki Rory Read.

Az új létesítmény Haidarábád városában, az úgynevezett Hyderabad Information Technology Engineering Consultancy Cityben (HITEC City) lévő Madhapur Technológiai Parkban található, a területe több mint 16 200 négyzetméter. Az itt dolgozó chiptervezők és szoftverfejlesztők az AMD jövőbeli APU- és SoC-egységeit, illetve az azokat támogató alkalmazásokat elkészítésében játszanak majd főszerepet. A most átadott központ mellett az AMD-nek hasonló létesítménye van Bangalore városában is, míg Újdelhiben és Mumbaiban irodákat üzemeltet. Madhusudan Atre, a cég alelnöke közölte: "India nagyon fontos piac az AMD számára és a két központ rendkívül fontos szerepet tölt be az üzletünkben."

Az új létesítményben a tervek szerint több százan fognak dolgozni és a menedzser szerint az itt kifejlesztett hardver-, illetve szoftverinnovációk segíthetnek az AMD-nek előrébb jutni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!