Berta Sándor

Nagy méretű kijelzőket tesztel készülékeihez az Apple

Az Apple és beszállítói nagy méretű képernyők prototípusait tesztelik. Egyelőre kérdéses, hogy a kijelzőket beépítik-e a leendő telefon és számítógépmodellekbe vagy sem.

Az elmúlt hónapokban a vállalat több kijelző elkészítését és tesztelését kérte a partnereitől. Megbízást adott többek között egy 4 collosnál nagyobb okostelefon- és egy közel 13 collos táblaképernyő elkészítésére, majd tesztelésére. Összehasonlításul: a jelenlegi iPhone kijelzője 4 collos, az iPadé 9,7 collos. Az Apple rendszeresen tesztel különböző dizájnú termékeket, ám ezek közül nem mindegyikből lesz sorozatgyártású eszköz. A társaság szóvivője nem kommentálta a The Wall Street Journal értesüléseit. A tesztek arra utalnak, hogy az óriáscég a jövőben esetleg jobban figyelembe akarja venni a vásárlók igényeit és átfogóbb termékcsaládot akar piacra dobni. A Samsung már régóta ezt a stratégiát követi, azért, hogy a készülékeivel minél több vásárlói csoportot tudjon megszólítani. Ez a stratégia bejött, ugyanis emiatt tudta megelőzni a dél-koreai gyártó az okostelefon-piacon amerikai riválisát.

"Hosszú távon az érintőképernyők minden méretben elérhetők lesznek. A technológiai ipar minden kijelzőn ugyanolyan felhasználói élményt akar nyújtani. A kulcs a költségek csökkentése és vonzó alkalmazások kifejlesztése a nagy képernyőkhöz" - nyilatkozta Helen Chiang, az IDC elemzője.< Amennyiben az Apple is megvalósítja ezt a stratégiát, akkor gyakorlatilag a Samsung, a Sony és a Huawei példáját követi. Mindegyik gyártó kínál 5 collosnál nagyobb képernyővel rendelkező okostelefonokat, vagyis phableteket.

Kiszivárgott az is, hogy az Apple és a partnerei előkészítik egy új iPad-modell gyártását, ami még ebben a hónapban elindulhat. Ez a változat ugyanakkora méretű lesz és ugyanakkora felbontású kijelzővel fog rendelkezni, mint a jelenlegi iPad. A panel viszont könnyebb és vékonyabb lesz, mint az aktuális verzióba beépített és nem kap üvegborítást, csak egy, az érintőszenzorokat védő vékony réteget. A beszállítók megkapták az új iPhone okostelefonnal kapcsolatos megrendeléseket, a gyártó Hon Hai Precision Industry felkészül arra, hogy augusztus végén kiszállíthassa az új készüléket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Papichulo #18
  Úgyhogy igen az a teljes piac 23%-a tudja, a többinek meg halvány lila gőze nincs

  Szerintem ezen a forumon is joparan vannak akik nem iOS tulajdonosok, de van fogalmuk rola - mindemellett igencsak markans velemenyuk is, melyet nem rejtenek veka ala :)

  Mindazonaltal a "sokan azt sem tudjak mi az", az eros koltoi tulzas volt :)
 • Papichulo #17
  En nem latom olyan nagy gondnak a 2féle felbontás támogatását.

  Mar igy is 5 kulonbozo felbontassal kell dolgozni, senkinek sem hianyzik tobb... foleg marginalis elonyokert, ha egyaltalan :)
 • M2 #16
  Apple fronton ma már bármi elképzelhető, egy pletykára sem lehet már azt mondani, hogy nem illik a céghez, lásd:
  Bugos térkép - Apple
  Kicsi olcsó iPad - Apple
  Ronda ikonok - Apple
  Műanyag olcsósított mobil - Apple

  Jelenleg viszont nagyon úgy néz ki, hogy még szűkítenek is a palettán, kapható lesz az iPhone 5S és a műanyag olcsó kistesója. Az iPod vonalat ezzel ki is kukázhatják, főleg ha jön az órájuk.
 • csimmasz #15
  Megértem de ugye te sem gondolod hogy mostmár amig világ a világ az iPhone csak a gyorsasagon valtoztat mason nem.
  A felbontas is ilyen, ha lesz nagyobb kijelzö akkor lesz még egy felbontas, azert ez nam ugyan az minthha 100 külömböző hardver elemre kellene irni az appokat.
  Es ha 2 ev mulva lesz valami ami forradalmasitja a mobil piacot de az appok frissitésével jár akkor majd az apple kihagyja merthat szegeny programozok.
  Ez egy dinamikus piac nem lehet ugyan azokat a dolgokat évtizedekig árulni.
  En nem latom olyan nagy gondnak a 2féle felbontás támogatását.
 • csimmasz #14
  Igen ebben a formában igaz.
  Ha nem a sajat maga konkurense, tehat mondjuk az android vagy wp usereket bevonják első körben a rendszerven korlátokkal azok bent is maradnak és telefon cserénél egyértelműen a magasabb kategoriáju készüléket választja de legalabb is bent marad az ökoszisztémában.

 • Magiszter #13
  "That made Apple slip to its lowest global smartphone market share in years, now less than a quarter of Android’s size, with only 37.4 million iPhones sold to Android’s 162.1 million."
  -link-

  Tehát majdnem 4,5x több Android user van mint iOS. Úgyhogy igen az a teljes piac 23%-a tudja, a többinek meg halvány lila gőze nincs :)
 • GregSB #12
  "Az Apple és beszállítói nagy méretű képernyők prototípusait tesztelik. Egyelőre kérdéses, hogy a kijelzőket beépítik-e a leendő telefon és számítógépmodellekbe vagy sem."

  Akár arról is szólhatna a cikk, hogy angliában zöld a fű ha sokat esik. Kb ennyi hírértéke van :D

  Aki követte a fejleményeket a Samu pernél, az látta hogy Apple már Steve idejében is kísérletezett különböző méretű prototípusokkal. Aztán ezekbő nem került semelyik boltba. Ezek után nem meglepő hogy ma is folyamatosan kísérleteznek különböző formátumokkal... kérdés ebből mi fog végül megjelenni.

  Ezért
 • Papichulo #11
  Ráadásul az iOS egy olyan dolog amit nem ártana szélesebb körben terjeszteni, mert sokan azt se tudják hogy mi fán terem.

  "Apple announces 600 million iOS devices sold, 93 percent of devices running iOS 6" - http://www.theverge.com/2013/6/10/4415258/apple-announces-600-million-ios-devices-sold

  Ezt ok is tudjak? :)
 • Papichulo #10
  nagyobb kijelző esetleg emiatt nagyobb felbontas

  Fejlesztoi remalom, mely android szintu fregmentaciohoz vezet... ez pedig senkinek sem jo.

  ps: Eppen eleg gond a fejleszteknok, hogy az iOS7 GUI miatt [URL=http://gedblog.com/2013/07/18/watershed-moment/]at "kell" alakitaniuk az alkalmazasokat.[/URL]
 • Magiszter #9
  Beetetés technika. Kiadnak egy olcsó változatot ami csak 1-2 funkciójában tér el a nagytól, pl nem olyan nagy kijelző, alacsonyabb pixelsűrűség, prev-gen hardverkiszerelés. Mellé belóbálják neked a nagyobb/gyorsabb/szebb készüléket persze szokásos iPhone árban. Így akit az árak elriasztottak az iPhone-októl azok is kipróbálhatják a kistestvért kedvezőn, majd ha rákaptak az ízére akkor megveszik a nagy-testvért.
  Ráadásul az iOS egy olyan dolog amit nem ártana szélesebb körben terjeszteni, mert sokan azt se tudják hogy mi fán terem.