18
  • Papichulo
    #18
    Úgyhogy igen az a teljes piac 23%-a tudja, a többinek meg halvány lila gőze nincs

    Szerintem ezen a forumon is joparan vannak akik nem iOS tulajdonosok, de van fogalmuk rola - mindemellett igencsak markans velemenyuk is, melyet nem rejtenek veka ala :)

    Mindazonaltal a "sokan azt sem tudjak mi az", az eros koltoi tulzas volt :)
  • Papichulo
    #17
    En nem latom olyan nagy gondnak a 2féle felbontás támogatását.

    Mar igy is 5 kulonbozo felbontassal kell dolgozni, senkinek sem hianyzik tobb... foleg marginalis elonyokert, ha egyaltalan :)
  • M2 #16
    Apple fronton ma már bármi elképzelhető, egy pletykára sem lehet már azt mondani, hogy nem illik a céghez, lásd:
    Bugos térkép - Apple
    Kicsi olcsó iPad - Apple
    Ronda ikonok - Apple
    Műanyag olcsósított mobil - Apple

    Jelenleg viszont nagyon úgy néz ki, hogy még szűkítenek is a palettán, kapható lesz az iPhone 5S és a műanyag olcsó kistesója. Az iPod vonalat ezzel ki is kukázhatják, főleg ha jön az órájuk.
  • csimmasz
    #15
    Megértem de ugye te sem gondolod hogy mostmár amig világ a világ az iPhone csak a gyorsasagon valtoztat mason nem.
    A felbontas is ilyen, ha lesz nagyobb kijelzö akkor lesz még egy felbontas, azert ez nam ugyan az minthha 100 külömböző hardver elemre kellene irni az appokat.
    Es ha 2 ev mulva lesz valami ami forradalmasitja a mobil piacot de az appok frissitésével jár akkor majd az apple kihagyja merthat szegeny programozok.
    Ez egy dinamikus piac nem lehet ugyan azokat a dolgokat évtizedekig árulni.
    En nem latom olyan nagy gondnak a 2féle felbontás támogatását.
  • csimmasz
    #14
    Igen ebben a formában igaz.
    Ha nem a sajat maga konkurense, tehat mondjuk az android vagy wp usereket bevonják első körben a rendszerven korlátokkal azok bent is maradnak és telefon cserénél egyértelműen a magasabb kategoriáju készüléket választja de legalabb is bent marad az ökoszisztémában.

  • Magiszter
    #13
    "That made Apple slip to its lowest global smartphone market share in years, now less than a quarter of Android’s size, with only 37.4 million iPhones sold to Android’s 162.1 million."
    -link-

    Tehát majdnem 4,5x több Android user van mint iOS. Úgyhogy igen az a teljes piac 23%-a tudja, a többinek meg halvány lila gőze nincs :)
  • GregSB
    #12
    "Az Apple és beszállítói nagy méretű képernyők prototípusait tesztelik. Egyelőre kérdéses, hogy a kijelzőket beépítik-e a leendő telefon és számítógépmodellekbe vagy sem."

    Akár arról is szólhatna a cikk, hogy angliában zöld a fű ha sokat esik. Kb ennyi hírértéke van :D

    Aki követte a fejleményeket a Samu pernél, az látta hogy Apple már Steve idejében is kísérletezett különböző méretű prototípusokkal. Aztán ezekbő nem került semelyik boltba. Ezek után nem meglepő hogy ma is folyamatosan kísérleteznek különböző formátumokkal... kérdés ebből mi fog végül megjelenni.

    Ezért
  • Papichulo
    #11
    Ráadásul az iOS egy olyan dolog amit nem ártana szélesebb körben terjeszteni, mert sokan azt se tudják hogy mi fán terem.

    "Apple announces 600 million iOS devices sold, 93 percent of devices running iOS 6" - http://www.theverge.com/2013/6/10/4415258/apple-announces-600-million-ios-devices-sold

    Ezt ok is tudjak? :)
  • Papichulo
    #10
    nagyobb kijelző esetleg emiatt nagyobb felbontas

    Fejlesztoi remalom, mely android szintu fregmentaciohoz vezet... ez pedig senkinek sem jo.

    ps: Eppen eleg gond a fejleszteknok, hogy az iOS7 GUI miatt [URL=http://gedblog.com/2013/07/18/watershed-moment/]at "kell" alakitaniuk az alkalmazasokat.[/URL]
  • Magiszter
    #9
    Beetetés technika. Kiadnak egy olcsó változatot ami csak 1-2 funkciójában tér el a nagytól, pl nem olyan nagy kijelző, alacsonyabb pixelsűrűség, prev-gen hardverkiszerelés. Mellé belóbálják neked a nagyobb/gyorsabb/szebb készüléket persze szokásos iPhone árban. Így akit az árak elriasztottak az iPhone-októl azok is kipróbálhatják a kistestvért kedvezőn, majd ha rákaptak az ízére akkor megveszik a nagy-testvért.
    Ráadásul az iOS egy olyan dolog amit nem ártana szélesebb körben terjeszteni, mert sokan azt se tudják hogy mi fán terem.
  • csimmasz
    #8
    Szerintem itt mindenki rosszul latja.
    NEM lesz 18-20 féle készülék mint a samunál, 3-4 nél többet nem tudok elképzelni az tényleg a középszerűségbe taszitaná ahol a Samsung felzabalna.
    Kell egy csucs készülék nagy kijelzővel akár azonos hardverrel de nagyobb kijelző esetleg emiatt nagyobb felbontas az Apple érzés miatt, ez azért mem rakéta technika nem kell androidosodni 50 féle hw ra irni.
    A harmadik lehetne egy belépő szint ami szerintem rossz ötlet hazavagna a nagy nyereseget ami a sima keszülékeken van, persze sosem gyártottam telefont tévedhetek is.
  • Papichulo
    #7
    Nem ertem hol a problema abban ha egy termekvonal nem egy max 2 keszulekből all hanem van valasztek

    Nezdd meg mondjuk a Samsung supportjat a regebbi keszulekekre es a botranyosan ingadozo minoseget a palettanak. A shotgun megkozelites csak komoly kompromisszumok mellett valosithato meg. Az Apple premium markanak akarja eladni magat es itt ez mar nem elfogadhato... foleg amellett, hogy a profitjuk sem novekedne jelentosen, mivel az alsobb szegmensekben mar a kinai tomeggyartokkal kene arversenyt folytatniuk.
  • Linkout
    #6
    Azonos felbontás mellett csökken a ppi amire eddig az apple vagyon verte :) és bevallom jó is, jó érzés ránézni egy nagy pixelsűrűségű képre. Működhet persze, csak itt arról van szó, hogy ha bemész a burgerbe itthon, aztán Indiában, cipruson, Egyiptomban vagy new yorkban, tudod, hogy a whopper az mindenhol whopper. Valahogy így gondolkodnak azok az emberek, akik félnek az újítástól. Emiatt hathat visszafelé a dolog. Megijed az a célkozösség, aki eddig mindig vette, mert fél, hogy a haver mást választ és az nem ugyanaz már így nem is értik majd mi az az egész.
  • Cat #5
    Ha valami négy collon működik miért ne müködne 4,3 - 4,5 - 4,7 vagy 5 collon? Azonos felbontás esetén ráadásul a fejlesztőknek sem kell változtatniuk semmin.
  • Linkout
    #4
    Ott a probléma, hogy az Apple nem erről híres. Az a pozitív benne, ami negatív is, hogy amennyiben veszel egy iphone-t, biztosan tudod, hogy az hogy működik ha már láttál előtte valakinél olyat. Egy modell, egy hardver, egy szoftver, mindig változatlan minőség. Ez persze van akinek szimpi, van akinek nem.

    Egy jóbarátom pl nem tudja elképzelni magának, mert ő HTC mániás és imádja rootolni, hetente új rom-ot kipróbálni, agyonpakolni mindenféle programmal, bújni a fórumokat, ha épp egy rommal nem megy a kamera vagy a gsm modul... ezt egy iphonnal nem lehet megtenni.
  • csimmasz
    #3
    Ha meglépi az Apple akkor szerintem sokkal nagyobb tabora is lehet.
    Nekem is kicsi a 4col,Androidbol van valasztek, iPhonbol nincs.
    Nem hinnem, hogy eltunnenek a kis kijelzok de lenne legalabb valasztek azoknak is akik kicsinylik az iPhon kijelzojet, szerintem korrekt hozzaallas, a diva Apple bohocok majd mergelodnek de kit erdekel azok ugy is mindig karognak akar mi tortenik.
    Nem ertem hol a problema abban ha egy termekvonal nem egy max 2 keszulekből all hanem van valasztek, és nem a ceg erolteti ram ami szerinte nekem kell hanem hagy valasztasi lehetoseget.
  • Ferrer
    #2
    Ha az Apple is beszáll ebbe a majomparádéba, akkor végképp lehúzhatja magát a wc-n. Biztos nem fogok két kézzel bohóckodni az iPhone-ommal, inkább akkor már veszek egy Note 2-t, ami rendesen ki is használja legalább a nagy képernyőt.
  • M2 #1
    Amikor már végképp nincs új ötleted:
    - csináld azt amit a konkurenciád (akár másolj),
    - az eddigi termékeidből készíts sokféle variánst, hátha valamelyik bejön.