Berta Sándor

A HP igazgatóságának tagja lett Ray Ozzie

Jelentősen megerősítette menedzsmentjét a Hewlett-Packard. A konszern igazgatósága három új szakemberrel bővült, köztük van Raymond E. "Ray" Ozzie, a Microsoft korábbi meghatározó munkatársa is.

A Hewlett-Packard közleménye szerint a három új menedzser: Ray Ozzie, a Microsoft egykori szoftverügyekért felelős vezetője és egyben a Walgreen Co. jelenlegi elnöke; James Skinner, a McDonald's korábbi alelnöke és vezérigazgatója, valamint Robert R. "Bob" Bennett, a Liberty Media Corporation volt elnök-vezérigazgatója. A tengerentúli társaság a menedzsmentjét szeretné megerősíteni a három új szakemberrel és erre minden esélye megvan. Ray Ozzie ugyan csak 2005-ben érkezett a Microsofthoz és 2010-ben már távozott is onnan, de így is bekerült az agytrösztbe, amelynek tagja volt még Bill Gates, Craig Mundie és Steve Ballmer is. Bill Gates Ozzie-t stratégiai előgondolkodónak nevezte.

Ray Ozzie visszatérése azért meglepő, mert 2010-ben váratlanul távozott a Microsofttól. Ő volt az, aki a számítási felhő technológia irányába vezette a redmondi társaságot. Ozzie a távozása után egy olyan jövőképet festett le, amelyben már nem lesznek PC-k és új céget alapított Cocomo néven, amely egy új kommunikációs terméket akar piacra dobni. A középpontban a felhasználók közötti közösségi interakció áll, Ozzie és társai ehhez akarnak megfelelő eszközöket készíteni. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a HP-nél végzett munkája befolyásolja-e majd a Cocomóval kapcsolatos terveit.

A Hewlett-Packard igazgatóságának egyébként immár 12 tagja van, de a gyártó további erősítéseket tervez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!